TURNEJA PO HRVATSKOJ

Domoljubni koncerti nakon krcate Arene sele u još jedan grad: ‘Pjeva se i na radnom mjestu...‘

Organizatori su najavili kako će 30.11.2024. u 20 sati u Zadru održati ponovno koncert u velikoj dvorani Krešimira Ćosića

Koncert domoljubne glazbe Domu mom.
 

 Vanesa Pandzic/Cropix

Prvi veliki koncert domoljubne glazbe koji je održan u organizaciji Laudato TV-a oduševio je publiku zajedništvom, a Arenu je pohodilo 18.500 posjetitelja, priopćili su organizatori. Pozornicom najveće dvorane u zemlji prošlo je 25 izvođača, redom poznatih imena hrvatske glazbe, a ukupno 150 glazbenika izmjenjivalo se na bini u obliku slova ‘V‘, simbola pobjede.

image

Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua

Vanesa Pandzic/Cropix

Samo tri mjeseca prošlo je od ideje do realizacije koncerta koji se pokazao pravim festivalom domoljubne glazbe. Okupljeni su imali prilike poslušati dobro poznate pjesme ispjevane domovini u koje je udahnut nov život i u novim izvedbama koje je glazbeno pratio orkestar pod ravnanjem Ante Gele. Posebno su oduševile izvedbe hrvatske himne u izvedbi članica zbora ‘Zvjezdice‘, plesna točka završno kolo iz opere ‘Ero s onoga svijeta‘ i zajednička završna izvedba pjesme ‘Moja domovina‘. Na početku koncerta, koji je održan na 32. obljetnicu međunarodnog priznanja RH od Svete Stolice, molitvu za Hrvatsku predvodio je apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua. Uslijedila je pjesma ‘Zdravo djevo‘ u izvedbi Vokalista trogirske katedrale.

image

Koncert domoljubne glazbe Domu mom.

Vanesa Pandzic/Cropix

Publiku je za nastavak domoljubnog koncerta podgrijala Klapa ‘Sv. Juraj‘ HRM pjesmom ‘Ratnici svjetla‘, a Dražen Žanko otpjevao je svoju legendarnu ‘Od stoljeća sedmog‘. Slavonske zvuke donijeli su ‘Najbolji hrvatski tamburaši‘ otpjevavši ‘Croatio, ponosna u duši‘ i ‘Živila Hrvatska‘, ‘Suzu za zagorske brege‘ publika je u glas otpjevala s Adalbertom Turnerom Jucijem dok su ponos Like branili Ana Žagar i Ličke drvosječe pjesmama ‘Košulja‘ i ‘Lička kapa‘. Pjesmu ‘Dajem ti srce‘ otpjevala je ženska klapa Cesarice, a Arenom se orila ‘To je tvoja zemlja‘ u izvedbi Đanija Stipaničeva koji je otpjevao i ‘Kome bi šumilo more moje sinje‘ u pratnji Klape Cambi.

image

Đani Stipaničev

Vanesa Pandzic/Cropix

Publiku je oduševila ‘Zemlja dide mog‘ koju je svirajući na bijelom klaviru otpjevala Meri Cetinić. ‘Ne damo te pismo naša‘ izveo je Tomislav Bralić i klapa Intrade. Uz pratnju supruga Joška Banova Zorica Kondža je otpjevala pjesmu ‘Bodulska balada‘, a vratila se i kasnije u programu pjesmom ‘Lupi petama‘. Mladu generaciju izvođača na koncertu ‘Domu mom‘ predstavljali su Iva Ajduković, Pava, Goran Orešković, Dino Petrić i Josip Palameta, a zajedno su otpjevali ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj‘.

image

Adalbert Turner Juci

Vanesa Pandzic/Cropix

Kulminacija koncerta bila je u završnici tijekom nastupa željno iščekivanih imena. Dražen Zečić uz pjesmu ‘Pravi Hrvat ne umire nikada‘ otpjevao je i ‘Poljubi zemlju‘. Miroslav Škoro izveo je neizostavne domoljubne pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu‘ i ‘Sude mi‘. Mate Buliću je prepuna Arena skandirala nakon otpjevanih ‘Domu mom‘ i ‘Moja Hercegovina‘, a Tiho Orlić je izveo ‘Ruža Hrvatska‘ i ‘Lijepa li si‘.

image

Meri Cetinić

Vanesa Pandzic/Cropix

Voditelj koncerta bio je Marin Periš koji je naglasio kako se Hrvatska pjeva i u vlastitom domu svojoj ženi, djeci, pjeva se na radnom mjestu i pjeva se poštenjem.

U spektakularnoj završnici ovog velikog koncerta organizatori su na oduševljenje publike najavili idući koncert ‘Domu mom‘ koji će se održati 30.11.2024. u 20 sati u Zadru, u velikoj dvorani Krešimira Ćosića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:47