OČITALA LEKCIJU SVIMA

Mojmira o uznemirenim Hrvatima: ‘Ovog se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac‘

Mojmira je sinoć progovorila o tome kako nekima smetaju strani radnici iz Azije koji rade u dostavnim službama i pošti

Mojmira Pastorčić

 Screenshot/rtl/

Sinoć je Mojmira Pastorčić komentirala vijesti i raspravu o tome kako se mnogi žale jer im hranu i poštu donose radnici iz Azije.

„Nekad čovjek zaboravi da živimo u zemlji u kojoj ljudima može smetati simpatični Filipinac i u kojoj mnogi sa strahom i prezirom gledaju na svakog kome koža nije snježnobijela. Pa su se tako neki portali danas mrtvi ozbiljni raspisali da tko nam to nosi poštu, da je Splićane uznemirilo, zabrinulo i šokiralo što im poštu dostavljaju stranci“, referirala se na vijesti.

„On samo bleji u sandučiće, stvarno tako piše: čudi se prezimenima i slovima č i ć, ne zna zamislite ni pozdraviti na hrvatskom. To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan ‘hrabri‘ Hrvat.“

„A sad se sjetite vašeg strica, ujaka, brata ili sina koji se ono jednom odselio u Njemačku, isto tako u potrazi za boljom plaćom i boljim životom, koji je isto radio za malu plaću za koju Nijemci nisu htjeli. Dok se još nije snašao, dok nije naučio jezik i dok nije znao ulice. Zamislite da vašem stricu Mati netko govori da se vrati doma, da što bleji, da što ne zna njemački i da što nije čuo za umlaut.

Zamislite da portali mrzilački pišu da tko je zaposlio te Hrvate? Toga se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac. A ako mislite da to nije isto, jer stric Mate je bijelac, a poštar nije, onda ste jednostavno rasist, ali ni to nije bez rješenja. Juraj Mesić, ovaj koji je tukao Filipince i vrijeđao Indijce se čudesno promijenio. U zatvoru je pa sada moli sud da ga pusti na slobodu, kaže dečko da se promijenio i da sad normalno funkcionira sa strancima. Pa vi recite da od hrvatskog pravosuđa nema koristi“, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:30