ZVONIMIR RADIŠIĆ

Oda jazz glazbi mladog glazbenika: ‘Želim da svatko sam stvori svoje emocije‘

Skladbe će izvoditi Zvonimir Radišić Trio, a gostovat će i gudački kvartet Vortex Strings

Zvonimir Radišić

 Goran Martinac

Od kritičara iznimno hvaljen, album prvijenac „New Horizons“ mladog glazbenika, gitarista i aranžera Zvonimira Radišića svoju će zagrebačku promociju imati u utorak, 17. siječnja u 20 sati u klubu Kontesa (Ul. Augusta Cesarca 2). Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari.

Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Zanimljivo je što je album osim u CD varijanti izašao u blu-ray izdanju. Vortex Strings će ujedno biti i gošće na samoj promociji albuma što će svim ljubiteljima jazza dati još potpuniji dojam onog što je Radišić stvarao kroz pet godina koliko je album nastajao.

image

Zvonimir Radišić

Goran Martinac/

„Album je nastajao dugo, a zapravo je svaka od skladbi stvorena neplanski i vođena je emocijama te je na neki način svaka od njih i posveta određenom trenutku u životu. Nezahvalno je pričati o vlastitoj glazbi, ali ono što bih htio svakom tko će slušati album jest da sam stvori svoje emocije, svoje slike i da mu te skladbe budu put nekamo – na mjesto na koje oni žele“, kaže Zvonimir Radišić. Sam naziv albuma „New Horizons“ itekako ima značenje jer je istoimena skladba nastala nakon što je Zvonimir saznao da će postati otac.

Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tad je ona sastavni dio njegova života pa je paralelno s redovitom školom pohađao i glazbenu. Diplomirao je na jazz odsjeku akademije „Gustav Mahler Privatuniversität für Musik” u Klagenfurtu u Austriji, a na istom akademiji krajem ovog mjeseca čeka ga i diploma master studija. Uz to, Zvonimir je diplomirao i elektrotehniku na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a tijekom školovanja bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 01:13