‘TONKA, RECI CVRČAK‘

‘Počašćen sam‘: Poznatog glumca na premijeri iznenadila žena iz legendarnog hita iz osamdesetih

U opisu objave je citirao poznate stihove Rajka Dujmića koji su inspirirani osobom s fotografije

Siniša Popović i Tonka Ćović Popadić

 Privatna Arhiva

Na daskama šibenskog kazališta, sinoć je održana premijera predstave "Prijevara". Predstava je u režiji Branka Ivande, a glumačka postava je predvođena Sinišom Popovićem iz HNK Zagreb, koji je na društvenim mrežama podijelio zanimljivu fotografiju.

- Ono kad navikneš da ti na premijere dolaze brojni uglednici, a onda te svojim dolaskom počasti Tonka, ona iz Popine pjesme... - napisao je cijenjeni glumac na Facebooku uz fotografiju s Tonkom Čović Popadić, suprugom legendarnog autora Momčila Popadić Pope, koji je napisao neke od najvećih evergreena hrvatske glazbe, uključujući i klasik Novih Fosila, nazvan upravo po njoj. Nadalje, Siniša Popović je u opisu objave citirao poznate stihove hita osamdesetih koji je inspiriran Čović Popadić, "Tonka reci cvrčak, Tonka reci more...".

Naime, poznata je pjesma nastala zbog toga jer glavna akterica pjesme ne može reći slovo "r".

- Pope je bio kod Rajka u kući u Zagrebu, a ja u Splitu. Pope je napisao pjesmu, a Rajko mu je rekao da si je stavi u zbirku. Dok mu je preko ramena škiljio i već je komponirao. Nazvali su me u prilično netrijeznom stanju i pjevali mi je preko telefona - prisjetila se Tonka Čović Popadić nastajanja pjesme za Slobodnu Dalmaciju prije nekoliko godina.

Pjesma je objavljena je na albumu "Budi uvijek blizu" 1981. godine, ujedno i najprodavanijem albumu Novih fosila s pola milijuna prodanih primjeraka.

Čović Popadić, čiji je suprug Momčilo je preminuo 1990. godine, i dan danas kad je čuje teško uspijeva suzbiti suze. Kazala je da je "često tužna kad je čuje, ali je ponekad i ljuta jer njenog supruga više nema".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:13