BORBA ZA SKRB

Severina je uskliknula ‘Vratilo se dite materi‘, a Jutarnji doznaje što stoji iza njezinih riječi!

Županijski sud u Splitu odlučio je vratiti dijete Severini, poručuje njen odvjetnik Matić
Odvjetnik Mate Matić i Severina
 Ronald Gorsic/Cropix

"Vratilo se dite materi! Vi prvi znate, ovo još nije objavljeno! Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma! Hvala vam na podršci svima. Pjevamo s veseljem", neodređeno je rekla Severina na koncertu u Crnoj Gori u uvali Uštica u Tivtu u nedjelju navečer.

Ova izjava Severine očito se odnosi na za nju povoljan ishod žalbenog postupka o skrbništvu nad zajedničkim sinom sa srbijanskim poduzetnikom Milanom Popovićem. Kako smo neslužbeno doznali, splitski Županijski sud, kojem je delegiran predmet u žalbenom postupku presudio je da će njihov zajednički sin pola mjeseca živjeti s majkom, a pola sa ocem, te će imati prebivalište na majčinoj adresi u Zagrebu.

Za Severinu, koja se nedavno razvela od Igora Kojića ovo je sretna vijest jer je prvom odlukom od 28. studenoga 2019. godine sud u cijelosti skrb nad dječakom povjerio ocu, kao i to da će živjeti na njegovoj adresi, te odredio da Severina Milanu Popoviću mora plaćati i mjesečni iznos naknade.

Zašto je sud tako odlučio nije bilo moguće doznati ni od odvjetnika koji su zastupali Severinu, ali ni od odvjetnika koji su zastupali Milana Popovića.

- Razumijem vaš interes, ali ja vam o tome neću reći niti jednu jedinu riječ - odgovorila nam je telefonski odvjetnica Eleonora Katić, koja zastupa Milana Popovića. Odluku splitskog suda nisu željeli komentirati ni Severinini odvjetnici, a i pjevačica nam je bila nedostupna za komentar sudske odluke.

- Riječ je o postupku u kojem se odlučuje o djetetu i u interesu zaštite djeteta ne možemo, kao i što nismo ni prije odgovarali na konkretne upite o ishodu postupka - rekla nam je Janja Marijan Žabek, glasnogovornica zagrebačkog građanskog Županijskog suda. Posljednje ročište prije donošenja odluke održano je na splitskom Županijskom sudu 5. srpnja ove godine kada su na sud odvojeno stigli Severina i Milan Popović koji nakon ročišta nisu davali izjave.

Severinin odvjetnik: 'Sud u Splitu vratio je dijete majci'

Odvjetnik pjevačice Severine Vučković, Mate Matić, potvrdio je za N1 da je sud u Splitu donio odluku o vraćanju Severininog sina njoj u skrbništvo.

“Županijski sud u Splitu odlučio je vratiti dijete Severini. Odluka je da će imati zajedničko skrbništvo nad djetetom, odnosno da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem. Vidjet ćemo hoće li se roditelji uspjeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje”, rekao je za Matić za N1 dodajući da na ovu odluku nema žalbe.

“Ali naknadno ćemo se boriti da Severina dobije puno skrbništvo nad djetetom. Čim je odluka da roditelji jednako vrijeme provode s djetetom smatra se da je dijete vraćeno majci. Mislimo da smo sada dobili ono što je bilo moguće i to je jako dobra vijest”, rekao je odvjetnik Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:38