POPULARNA PJEVAČICA

SRETNO UDANA SLAVI 40. ROĐENDAN, A OTKRILA I KADA STIŽE DIJETE 'Pet sam godina bila single i uživala punim plućima, da bi na kraju upoznala muža'

 INSTAGRAM

Četrdeset joj je godina, ima uspješnu karijeru, a njezini se nastupi rasprodaju već početkom svake godine. Obišla je svijet uzduž i poprijeko više puta, udala se, a uz sve to izvrsno se i bez zadrške zabavlja.

Maja Šuput jedinstvena je pojava na hrvatskoj estradi. Zrači pozitivom i entuzijazmom, a u svakom medijskom nastupu ponaša se prirodno, iskreno i bez prenemaganja, što joj je priskrbilo brojne poklonike, čak i među onima koji nisu najveći obožavatelji glazbe koju izvodi. Maja Šuput nikada ne glumi nešto što nije, a osvaja i svojim ležernim smislom za humor kao i autoironijom.

U povodu njezina 40. rođendana, koji će s publikom proslaviti nastupom na Rujanfestu (zapravo joj je rođendan u nedjelju), s pjevačicom smo se sastali u zagrebačkom restoranu u blizini Hipodroma. Na razgovor je došla u pratnji svog supruga, markantnog Puljanina ruskih korijena Nenada Tatarinova. Nisu samo bračni partneri nego i poslovni, otkrivaju nam.

U njihovu poslovnom odnosu Maja je kreativka, a Nenad zadužen za to da njezine proizvode uspješno plasira na tržište. Odabranik njezina srca uspješan je poslovni čovjek, a bračnom je paru pošlo za rukom kreirati brend koji će, po svemu sudeći, biti pravi hit među kupcima.

Trenutačno skupa rade na brendu “Majushka”, dizajnerskom accessoireu za djevojčice s potpisom Maje Šuput, pa neprestano jure sa sastanka na sastanak. Mikrofon koji su dizajnirali već je rasprodan u webshopu, a uskoro će se u ponudi “Majushke” naći i slušalice s tijarom i mačkastim ušima. Čini se da suprug bez problema prati tempo slavne pjevačice za koju se priča da je najveća radoholičarka na hrvatskoj estradi.

Prijateljice i majke

Na pragu svojih četrdesetih Maja Šuput odlučila se na nesvakidašnji iskorak u svojoj karijeri. Uskoro izdaje album s pjesmama za djecu “Što je to ljubav”.

- Na njemu će biti osam nikada dosad otpjevanih dječjih pjesama na hrvatskom jeziku. Pjesme su nove, zabavne, brze, hitoidne i, što je najvažnije, edukativnog su karaktera. Govore o prometnim znakovima, životinjama, godišnjim dobima pa djeca slušajući uče kroz zabavu - govori nam Maja Šuput, koju su na ideju da snimi dječji album potaknule prijateljice.

- Većina mojih prijateljica ima djecu i sve mi se žale na to da ih pomalo izluđuju jedno te iste dječje pjesmice koje se slušaju već generacijama. Zapitala sam se zar stvarno nitko dosad nije napravio dječji album s originalnim pjesmama, pa sam ga snimila. Stajao je u ladici godinama, a sada mislim da je pravo vrijeme da ugleda svjetlo dana - ispričala je.

Album neće izaći na CD-u, nego na dizajnerskom sticku u plavoj ili rozoj boji.

- Bit će upakiran u prekrasnu glitter kutiju kakve djevojčice obožavaju pa je idealan kao dar za dječje rođendane. Naravno, cijenom će biti prilagođen za svačiji džep.

Veseli me to što nismo još ni izašli na tržište a već mi se javljaju sa svih strana oni koji bi htjeli moj proizvod kupiti ili prodavati jer konkurencije za ovakvo nešto u Hrvatskoj zasad nema. Uz pjesme, u planu mi je umjesto spotova napraviti osam animacija. Tako djeca četrdesetak minuta mogu uživati u skladbama i animacijama, a roditelji za to vrijeme mogu uzeti predah. Na albumu će biti samo dvije moje solo pjesme. Sve ostalo su dueti s talentiranim djevojčicama kako bi se moja najmlađa publika s njima mogla poistovjetiti - kaže pjevačica, koja je na albumu najmlađima dala priliku da se iskažu.

Za promociju albuma koja će se održati 13. listopada u Cinestaru priprema veliki party za djecu i njihove roditelje, a zbog promocije u gradu već vlada uzbuđenje.

Na pitanje je li ovakav potez u karijeri ujedno i znak da će sama uskoro postati majka, odgovara uz zagonetan osmijeh.

- Dijete nije nešto što se tako planira, ali u svakom slučaju Nenad i ja se radujemo da će naše dijete u skoroj budućnosti slušati pjesme s albuma. Da sada rodim, bio bi to dobar PR, ali strpjet ću se još malo - smije se uvijek dobro raspoložena pjevačica, koju ćemo uskoro na malim ekranima gledati u sedmoj sezoni Supertalenta Nove TV.

- Snimanja su bila ekstremno naporna, no uživala sam. Novost je da smo se prestali međusobno svađati. Sada smo jedna lijepa, složna obitelj. Prestala sam maltretirati Bilmana. Obećala sam mami da ga neću više gnjaviti. Sada ga gnjavim samo malo, tek toliko. Svi smo zamijenili uloge. Martina se smekšala, Janko je postao pričljiv, a ove sezone sam ja u ulozi stroge članice žirija - otkrila nam je poneki detalj sa snimanja Supertalenta, koji će, izgleda, biti spektakularan.

Njezin stilist i dobar prijatelj Marko Grubnić, napominje, obavio je odličan posao, pa će biti i vizualnih iznenađenja.

- Na snimanjima sam isprobala sve moguće frizure i odjevne kombinacije… Ove će se godine možda svidjeti gledateljima to što nema puno pjevača, pa ih neće daviti. Umjesto njih, dominiraju čudaci. Posebno me se dojmila na primjer gospođa koja grudima lomi lubenice - šapnula je što nas sve očekuje u Supertalentu, u kojem zabave neće nedostajati.

Voli Supertalent

Uživa raditi na Supertalentu jer je taj televizijski format kao stvoren za ljude koji humorom vole zabavljati publiku.

-Jedva čekam studeni i snimanja uživo - veseli se i s nestrpljenjem očekuje proslavu svog 40. rođendana. Ove godine, otkriva nam, priredila je dvije proslave, prvu za publiku na Rujanfestu, a drugu za prijatelje na tajnoj lokaciji.

Proslavu je ove godine razdvojila jer je zbog uzavrele atmosfere koja je nastala na proslavi lani slomila nogu.

-Već desetak godina svoj rođendan slavim nastupom na Rujanfestu. Lani su se moji prijatelji malo previše opustili u VIP-u. Nakon mene je nastupao Grdović, pa me prijatelj zgrabio i zaplesao sa mnom polku i noga mi je zapela za ogradu i pukla mi je jedna sitna kost. Ništa nisam osjetila pa sam nastavila divljati do jutra i probudila se s natečenom nogom. Nisam išla liječniku ni taj ni sljedeći dan. Kad sam napokon otišla, dobila sam gips, a noga mi je zacjeljivala punih 56 dana - ispričala nam je pojedinosti o nezgodi koja je međutim nije spriječila da nastavi nastupati.

-Pjevala sam u gipsu jer nitko nije otkazao moj nastup. Nastupala sam u raskošnoj fotelji s postoljem za ranjenu nogu, da barem izgledam kao kraljica kad već nastupam ranjena - šali se.

Prošlo desetljeće bilo joj je jedno od najboljih razdoblja u životu.

Nerazdvojni par

- Tridesete su puno bolje nego dvadesete. S tridesetima stižu pamet, mudrost, novac i samopouzdanje. Posvetila sam se sebi, prijateljima i karijeri. Pet sam godina bila single i uživala punim plućima, da bi na kraju upoznala muža i udala se. Sad sam još sretnija - govori i ne skriva to da uživa u braku sa svojim odabranikom, a to se vidi i na licima nerazdvojnog para koji je u svibnju ove godine razmijenio bračne zavjete na romantičnom luksuznom imanju Meneghetti u Istri.

‘Previše radimo’

- U braku jednako uživam kao i prije, osim što sada imam prsten na ruci i novo prezime koje sam dodala svojem. I dalje ne kuham, nego kuha moj dragi, koji to voli raditi. Nenada i mene spojila je ljubav prema dobroj hrani, vinima, putovanjima i spavanju u lijepim hotelima. Sve to nastavili smo i u braku. Jedino što malo previše oboje radimo. Ali barem smo i u poslu zajedno - otkrila je zaljubljena glazbenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:49