MLADA SLAVONKA

Tko je nova zvijezda podnevnog Dnevnika HRT-a? ‘Zbog posla sam spremila kofere i preselila u Zagreb‘

- Oduvijek me zanimalo što se događa tamo negdje iza svega toga što mi vidimo na televizoru dok kod kuće sjedimo na kauču
Nikolina Ćosić
 HRT screenshot

Novo lice podnevnog Dnevnika HRT-a, jedne od najgledanijih emisija u svom terminu, mlada je Slavonka Nikolina Ćosić (28).

Iskustva pred kamerama već ima, jer uz voditeljski posao radi i javljanja uživo, a gledatelji su je zapazili i kad je u rujnu prošle godine imala vatreno krštenje prezentirajući u središnjem Dnevniku iz novog studija aktualno stanje o koronakrizi u svijetu.

- Iskreno, ne znam kakve planove na HRT-u imaju za mene. Znam da bi voljeli da se profiliram kao reporter i smatram da mi je to čak i teže nego javljati se iz studija. Kako god, još mnogo toga moram naučiti, rekla je tada za Jutarnji list Nikolina.

Rođena Osječanka na Hrvatskoj televiziji radi od svibnja 2019. i jedna je od najmlađih u redakciji, piše Slobodna Dalmacija.

Završila je studij medijske kulture na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a svoje prve novinarske korake napravila je volontirajući na HRT Radio Osijeku.

image
Nikolina Ćosić u studiju HRT-a.
Goran Mehkek/cropix

- Oduvijek me zanimalo što se događa tamo negdje iza svega toga što mi vidimo na televizoru dok kod kuće sjedimo na kauču - objašnjava.

Dok je živjela u Osijeku bavila se plesom i s kolegicama preuzela vodstvo kluba koji se bavi cheerleadingom.

Nikolinin se karijerni put nakon studentske prakse nastavio u Osijeku na Gradskom radiju. Prve je dodire s televizijom iskusila u Zagrebu na Z1 televiziji, a potom je radila na Slavonskoj televiziji i onda je došao HRT.

- Zbog posla sam spremila kofere i preselila se u Zagreb bez puno razmišljanja. No, Osijek je i dalje moj dom, tamo su mi obitelj, prijatelji i dečko. Svaki slobodan vikend zaputim se u Slavoniju, otkrila je Nikolina kojoj se slavonsko porijeklo ne čuje u glasu, jer govori pravilno i književno, onako kako i priliči iskusnim HTV-ovim voditeljima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:02