NITKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN

VIDEO: 'OVO DIRA U DUŠU... DA NIKAD NE ZABORAVIMO I NIKAD NE PONOVIMO' Luka Šulić temom iz 'Schindlerove liste' obilježio Dan sjećanja na holokaust

 
Luka Šulić
 Screenshot

- Tko spasi jedan život, taj je spasio cijeli svijet - ovaj citat iz kultne povijesne drame "Schindlerova lista" u ponedjeljak je na svom službenom Facebook profilu objavio Luka Šulić.

Naš poznati violončelist na spomenutoj društvenoj mreži obilježio je Međunarodni dan sjećanja na holokaust, a tim povodom s pratiteljima je podijelio i snimku svojega nastupa u Memorijalnom centru posvećenom žrtvama holokausta u Berlinu.

Šulić je, naime, na tom posebnom mjestu odsvirao glazbenu temu upravo iz Oscarom nagrađene "Schindlerove liste", filma koji je producirao Branko Lustig, koji je i sam u dječačkoj dobi bio preživio horor zloglasnih nacističkih logora Auschwitz i Bergen-Belsen.

- Ovo uistinu dira u dušu... Hvala ti, Luka. U znak sjećanja na one koji su bili žrtve rasnih zakona, da te strahote nikad ne zaboravimo i nikad ne ponovimo - komentirali su ganuti fanovi.

Inače, Šulić je krajem prošle godine objavio prvi samostalni album "Vivaldi: The Four Seasons" koji se popeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice albuma klasične glazbe, a naš popularni violončelist 5. veljače održat će koncert u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, na kojem će ga pratiti Slovenian All Star String orkestar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2021 23:41