POVRATAK U ŽIRI

Željka Klemenčić: 'Znam da se mene kandidati najviše boje, ali ja samo djelujem tako jako strogo'

Tomislav Špiček, Pažanin i ja uigran smo tim, odlično se nadopunjujemo i to se vidi, kaže Klemenčić
 RTL

Nakon dvije i pol godine pauze koje je uzela zbog majčinstva, Željka Klemenčić vratila se u hvaljeni RTL-ov gastro show “Tri, dva, jedan - kuhaj!” čije je sedmo izdanje nedavno krenulo s emitiranjem.

Za Klemenčić je to ujedno peta sezona emisije koju radi, a prema RTL-ovom istraživanju, njezin povratak izazvao je pravo oduševljenje među gledateljima, koji jednako oduševljenje dijele i kada je u pitanju kompletni žiri u kojem su naravno Tomislav Špiček, konstanta u showu “Tri, dva, jedan - kuhaj!” svih ovih godina te Ivan Pažanin. To i ne čudi, jer ekipa se uspjela dobro upoznati, sprijateljiti, a njihovi međusobno izuzetno različiti karakteri odlučno se nadopunjuju.

- S RTL-a su mi se javili šest mjeseci nakon što sam rodila sina Peru, no tada se još nisam niti mogla niti htjela vraćati pred kamere. Planirala sam barem dvije godine provesti sa sinom. I zato mi se start sedme sezone i njihov ponovni poziv odlično poklopio jer je Pero krenuo u vrtić, a ja sam se mogla vratiti u show - govori Klemenčić. No da će ponovno kročiti u studio Jadran filma gdje se u zagrebačkoj Dubravi snima emisija nisu znali niti Pažanin niti Špiček. Doznali su to tek kada su se kamere već uključile....

RTL

Zabrinuta lica

- Bilo je to veliko iznenađenje. Možda izgledao kao namješteno, “fejkano”, ali Pažanin i Špiček stvarno nisu imali pojma tko će biti treći član žirija. Špiček se čak raspitivao prije, ali su ga u produkciji “zeznuli” rekavši mu da se ne mogu vratiti zbog Pere. A kad su me ipak ugledali u studiju, mislim da je to na prvu bilo više olakšanje nego veselje, jer Pažanin je imao vrlo zabrinuti izraz lica - smije se Klemenčić.

Još veće slavlje nastalo je kada su se kamere ugasile, “dečki” pribrali, a svemu se pridružila i ekipa iza kamere. Zato joj i nije bilo potrebno puno da se vrati u stari tempo, a Pažanin i Špiček na svoju sreću nisu morali prolaziti fazu adaptacije, jer Željku uistinu dobro poznaju. Ta opuštena atmosfera osjetila se odmah u prvoj audicijskoj emisiji i bez sumnje je razlog za tako dobre reakcije publike.

- Prvi dan smo snimali do kasno i onda još kada u to doba kušate janjetinu, nakon svih mogućih i nemogućih jela koja su se našla pred nama, čovjek se osjeća malo zasićeno. Zato je lakše kada ne moraš glumiti opuštenost jer je među nama uistinu spontana situacija. Jedni drugima dajemo sigurnost, uigrali smo se svih ovih godina. Primjerice u 90 posto situacija možemo predvidjeti iznenađenje, međusobne reakcije i to nam je ogromno olakšanje. Improviziramo bez problema, posve prirodno, čak se i Pažanin kojeg smo prije zezali da izgovara pet jednostavnih rečenica sada “razvezao”.

Autoironija

Proradila mu je ona prava dalmatinska autoironija na najjače i stvarno je sjajan - priča Klemenčić. U dobrom društvu lakše je tako savladati sve što žiri čeka u jednom danu, što u početku zna biti i po 40 jela po kušanju, a tu nema one logike kao u restoranu. Meso ide prije ribe, kolači prije svega toga, što je veliki napor za želudac. Otrovali se ipak nisu, iako su im se na tanjuru našle i nejestive stvari poput kantarionova ulja.

- Prije mi je to stvarno teško padalo, no sada u pauzi preskačem ručak, samo pojedem jabuku - kaže Klemenčić koja unatoč svemu, ni u jednoj sezoni showa nije “natukla” višak kilograma.

Inače ova poznata gastro novinarka, pokretačica portala Mrvica, na glasu je kao članica žirija od koje natjecatelji najviše strahuju, iako nije profesionalac.

RTL

Autoritet

- Čula sam to i prethodnih sezona. Očito je stvar u mojem licu, jer kada sam ozbiljna, djelujem strogo. Ima to veze i s distancom koju uvijek u početku držim, bilo u poslovnom, bilo u privatnom okruženju. Svjesna sam toga, ali mislim da se odnosi moraju razvijati polako i da će ljudi shvatiti s vremenom kakva sam zapravo. Zato sam i doživjela komentare kandidata koji su mi rekli da sam za njih bila najstrašnija osoba u žiriju i da su se šokirali kada su me bolje upoznali.

To mi ponekad zna biti uteg, jer osjećam da ne bih trebala biti na glasu kao najstroži član žirija, ipak sam ja amater s dva profesionalca u žiriju. No to je očito dokaz kako je neverbalna komunikacija glasnija od one verbalne, jer mi je taj moj stav i donio reputaciju strogosti i autoriteta - objašnjava Klemenčić.

No reputaciju i to onu izuzetno dobru u gastro svijetu bez sumnje ionako ima, i to ne zbog svog stava već brojnih uspješnih projekata koje je pokrenula. Majčinstvo joj je sada dalo novu ideju, pa će se tako u predbožićno vrijeme na tržištu naći i njezina kuharica “Sretno dijete koje jede sve”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:21