30 GODINA MLAĐA

Buzz Aldrin se za 93. rođendan počastio - brakom! ‘Uzbuđen sam poput tinejdžera‘

Nemojte ni slučajno pomisliti da se netko treba brinuti o meni - rekao je drugi čovjek koji je kročio na Mjesec

Buzz Aldrin

 Buzz Aldrin Twitter/

Buzz Aldrin (93), drugi čovjek koji je kročio na Mjesec 1969. u misiji Apollo 11, oženio se i izjavio da je uzbuđen kao tinejdžer. Aldrin je na Twitteru objavio fotografije s dr. Ancom Faur (63) i otkrio da su se vjenčali u Los Angelesu.

"Na moj 93. rođendan i na dan kada će me odlikovati Žive legende zrakoplovstva, čast mi je objaviti da smo se moja dugogodišnja ljubav i ja vjenčali. Kročili smo u brak na maloj, privatnoj ceremoniji u Los Angelesu i uzbuđeni smo kao tinejdžeri", napisao je bivši astronaut.

Očito je uspio u svojem naumu da dokaže da je sposoban za vlastite odluke. Prije tri godine potvrdio je da je podnio tužbu protiv sina Andrewa i kćeri Janice te bivše menadžerice Christine Corp, koji su podnijeli zahtjev sudu za preuzimanje kontrole nad njegovim financijama. U zahtjevu su naveli da je Aldrinu potreban zakonski staratelj jer on pati od gubitka pamćenja i troši enormnu količinu novca. Također, naveli su da se povezao s nepoznatim ljudima koji se prave da su mu prijatelji samo kako bi ga otuđili od prave obitelji i oteli mu novac.

image

Buzz Aldrin

Buzz Aldrin Twitter/

"Nemojte ni slučajno pomisliti da se netko treba brinuti o meni", rekao je Aldrin, otkrivši da njegova djeca i bivša menadžerica "miniraju" njegovu romantičnu vezu i zabranjuju mu da se oženi ponovno. Godinama su pričali da pati od demencije i Alzheimerove bolesti, a sve s ciljem kako bi se obogatili i otuđili mu milijune dolara vrijedne svemirske memorabilije.

I razvod od treće supruge Lois Driggs Cannon, nakon 23 godine braka, ostavio mu je prije 12 godina gorak okus. Njegova bivša supruga dobila je polovicu njegova bogatstva, uključujući 50 posto gotovine na njegovu bankovnu računu i 50 posto profita od njegovih tvrtki, zaštitnih znakova i dionica, a pristao joj je plaćati 9500 dolara mjesečno, kao i 30 posto svojeg godišnjeg prihoda, koji se procjenjuje na više od 600.000 dolara.

Nakon povijesne misije privatni život mu je bio kaotičan. Aldrin je 1971. godine napustio NASA-u i vratio se u ratno zrakoplovstvo, ali je njegova karijera tamo okončana već nakon jedne godine. Bio je u ranim četrdesetim godinama, a više nije vidio smisao života. Utjehu je našao u alkoholu i brojnim izvanbračnim vezama, što je 1974. godine dovelo do kraha njegova braka s Joan Archer. Ubrzo je oženio dizajnericu interijera Beverly van Zile, ali je taj brak potrajao dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:54