GOTOVO JE

Nakon neuspjelog razgovora s kraljicom, za Harryja i Meghan zauvijek su zatvorena vrata Dvora

Princ Harry i Meghan Markle potvrdili su kraljici Elizabeti II. da se neće vratiti kao aktivni, radni članovi kraljevske obitelji
 Capital Pictures/Backgrid/Ba

Prijelomna vijest stiže iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Princ Harry i Meghan Markle potvrdili su kraljici Elizabeti II. da se neće vratiti kao aktivni, radni članovi kraljevske obitelji, priopćila je danas Buckinghamska palača.

Odluka je donesena nakon razgovora između princa Harryja i članova kraljevske obitelji.

Harryju i Meghan oduzeti su svi počasni naslovi i pokroviteljstva, kao što je Jutarnji prije nekoliko dana i pretpostavljao.

image
Princ Harry na dužnosti
Mark Graham

Vojne, Commonwealth i druge dobrotvorne udruge koje se vraćaju pod kraljičino okrilje su: Korpus kraljevskih marinaca , Kraljevsko ratno zrakoplovstvo Honington, Sprcijalni korpus kraljevskih marinaca za ronioce, Queen's Commonwealth Trust, Engleska reprezentacija u ragbiju, Ragbi nogometna liga, Kraljevsko nacionalno kazalište u Londonu te Udruženje sveučilišta Commonwealtha.

image
Princ Harry u svojoj vojnoj odori
John Stillwell

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su njezinom veličanstvu kraljici da se neće vratiti kao radni članovi Kraljevske obitelji", potvrdio je glasnogovornik Buckinghamske palače.

"Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je pismeno potvrdila da odstupanjem iz kraljevske obitelji nije moguće nastaviti s odgovornostima i dužnostima koje proizlaze iz života u javnoj službi", nastavlja se u priopćenju.

image
Kraljica Elizabeta II.
Paul Grover/shutterstock

"Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja bit će vraćeni Njezinu Veličanstvu, prije nego što budu ponovno raspodijeljeni među radnim članovima Kraljevske obitelji", objašnjeno je.

image
Harry i Meghan na misi
Ben Stansall

"Iako su svi tužni zbog svoje odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju vrlo voljeni članovi obitelji", ističe glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa. No istina iza ovih riječi jest da je kraljici prekipjelo. Harryju i Meghan vrata Dvora su zatvorena i za njih više nema nazad.

image
Vojvode od Sussexa
Tim Rooke/shutterstock

"Kao što dokazuju njihov rad tijekom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i dalje su predani svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom svijeta, te su pružili svoju kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu. Svi mi možemo služiti. Služba javnosti je univerzalna", zaključuje se u priopćenju. Ovim finalnim riječima Harry i Meghan ističu da im titule nisu važne kako bi nastavili činti dobro i pomagati ljudima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 11:19