‘NAPASNA ZVIJEZDA‘

Odbačena tužba navodne žrtve kralja popa. Ostavština Michaela Jacksona ostat će zasad netaknuta!

Odvjetnici Howard Weitzman i Jonathan Steinsapir koji zastupaju upravitelje ostavštinom Michaela Jacksona, zadovoljno trljaju ruke
 Pool

Sud u Los Angelesu odbacio je tužbu Jamesa Safechucka protiv dviju tvrtki pokojnog Michaela Jacksona. Safechuck (42) je jedan od dva glavna aktera HBO-ovog nagrađivanog dokumentarnog filma "Leaving Neverland" koji je prošle godine izazvao pravu senzaciju. Safechuck i Wade Robson u filmu su ispričali kako ih je pokojni kralj popa seksualno zlostavljao dok su s njim bili na turneji kao djeca. Robson je tvrdio da ga je Jackson seksualno zlostavljao od sedme do 14 godine, a Safechuck je rekao da je on bio žrtva glazbenika od 10 godine do ulaska u pubertet.

image
Jimmy Safechuck i MIchael Jackson
IMDB

Safechuck je pokušao tužiti tvrtke MJJ Productions Inc. i MJJ Ventures Inc tvrdeći da su "stvorene da olakšaju Jacksonovo zlostavljanje djece". Njegov je odvjetnik rekao da je Safechuck bio zaposlenik tvrtke, jer se često pojavljivao na pozornici s Jacksonom, a bio je i u dvije reklama za Pepsi koje je glazbenik snimio. Tvrtke su ga, tvrdio je odvjetnik, posebice kao maloljetnika, morale zaštititi. No sudac Mark A. Young smatra da tužitelj nije uspio dokazati povezanost s kompanijama zbog koje bi ga one bile dužni zaštiti od napasne zvijezde.

image
Phil Walter

Odvjetnici Howard Weitzman i Jonathan Steinsapir koji zastupaju upravitelje ostavštinom Michaela Jacksona, zadovoljno trljaju ruke. Kažu, sretni su što je sud utvrdio da Safechuck nije imao osnove za tužbu.

Ovo je drugo odbacivanje njegove tužbe iz 2014. godine. Sudac ju je odbacio 2017. godine no zbog promjene zakona u Kaliforniji, koja navodnim žrtvama seksualnog zlostavljanja daje više vremena za tužbu produženjem roka zastare, Safechuck je ponovo pokrenuo postupak. On je najavio žalbu i na odluku kalifornijskog suca. I Wade Robson trenutno čeka odluku suda o sličnoj tužbi.

image
Wade Robson
IMDB

U američkim se medijima u međuvremenu pojavila priča da Dan Reed britansko-američki redatelj dokumentarca "Leaving Neverland" priprema nastavak filma u kojem će progovoriti o pravnoj borbi ovog dvojca. Jacksonove kompanije, objavljeno je u srijedu, poduzele su pravne korake protiv filmaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33