SAMA SVE SMISLILA

Zašto je Kate snimila video: ‘Odbila je plan palače, postoji jako dobar razlog što je sama na klupi‘

Video nije uređivan, a princeza je htjela da ju svi vide kako bi utišala bilo kakvu mogućnost novih teorija zavjere

Kate Middleton u video obraćanju javnosti u kojem otkriva da ima rak

 Jlppa/Bestimage/Profimedia/Jlppa/bestimage/profimedia

Kate Middleton objavila je da ima dijagnosticiran rak u video obraćanju javnosti u petak. Prijatelj kraljevske obitelji otkrio je za The Sunday Times kako je sama napisala govor i to veoma brzo. Ideja da se snimi video, a ne pisana izjava, također je bila Kateina ideja jer je smatrala da će video obraćanje više umiriti javnost.

"Nije se zapravo radilo o drami od posljednjih nekoliko tjedana, iako je to očito uznemirujuće. Osjećala je da to mora učiniti zbog toga tko je. Više je to što ona zna da je javna osoba i da ima veliku odgovornost", rekao je prijatelj, pa dodao da je ona napisala svaku riječ govora i da ga je sklopila vrlo brzo.

image

Kate Middleton

Dppa/Ddp Usa/Profimedia/Dppa/ddp Usa/profimedia

Oglasio se i zaposlenik BBC-ja koji je snimao video poruku princeze od Walesa. Izvor s BBC studija rekao da nije bilo montiranja videa i da su gledatelji vidjeli ono što je snimio tim koji je također bio odgovoran za praćenje krunidbe kralja i sprovoda kraljice Elizabete. BBC Studios nije imao nikakav urednički doprinos u poruci koja je prenesena i nisu bili uključeni u distribuciju videa i nisu uređivali snimku, piše Mirror.

Nakon što je video emitiran, BBC Studios izdao je kratko priopćenje.

"BBC Studios je ovaj tjedan snimio poruku princeze od Walesa u Windsoru. Njezinom Kraljevskom Visočanstvu želimo brz oporavak", stoji u priopćenju.

image

Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Chris Ship, ITV urednik kraljevskih vijesti, rekao je da je princeza odlučila podijeliti novosti o tretmanu protiv raka kroz video poruku s ciljem da bude "osobnije". Tijekom ITV Vijesti, voditeljica Charlene White govorila je o Kateinom videu.

"Ovo je trenutak koji je odabrala učiniti na videu što je dosta drugačije od pisane izjave. Što možemo zaključiti iz toga?" pitala je voditeljica.

"Ako se osvrnemo, kralj je otkrio svoju dijagnozu raka ranije ove godine u izjavi Buckinghamske plače. Rečeno mi je da je Kate to učinila u video formi jer je htjela da bude što je moguće osobnije. Naravno, to pomaže utišati teorije zavjere, ali htjela je napraviti video poruku i to je bila vrlo dirljiva poruka. I htjela je dati tu vrlo izjavu osobno", rekao je Chris.

Princ William i princeza Kate u subotu navečer svima zahvalili na podršci, ljubavi i suosjećanju nakon vijesti od petka.

image

Kate Middleton i princ William

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

"Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu, diljem Commonwealtha i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Iznimno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku", rekao je glasnogovornik princa i princeze od Walesa.

Mama troje djece nije otkrila od koje vrste raka boluje, ali je potvrdila da je počela s kemoterapijom u veljači. Kensingtonska palača rekla je da Kate i dalje pozitivno razmišlja o svom oporavku i da je dobrog raspoloženja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 18:12