'SPECTRE'

FOTO: GLAMUR U LONDONU Hrpa celebrityja i pola kraljevske obitelji na premijeri novog Bonda, žena Ronana Keatinga došla bez grudnjaka

British singer Ronan Keating (L) and Storm Uechtritz pose on arrival for the world premiere of the new James Bond film 'Spectre' at the Royal Albert Hall in London on October 26, 2015. The film is directed by Sam Mendes and sees Daniel Craig play suave MI6 spy 007 for a fourth time. AFP PHOTO / LEON NEAL
 LEON NEAL / AFP

U londonskom Royal Albert Hallu u ponedjeljak je održana premijera filma 'Spectre', dvadeset i četvrtog Jamesa Bonda, najslavnije filmske franšize koja je započela davne 1962. s filmom 'Dr. No'. Riječ je o svojevrsnom kulturnom događaju godine koji ima i poseban sentimentalni značaj za Ujedinjeno Kraljevstvo. Bond nije samo najpoznatiji agent u službi Njezinog Veličanstva, nego i kulturna ikona, ali i unosan izvozni proizvod.

'Spectre' je režirao Sam Mendes koji potpisuje i prethodni nastavak serijala 'Skyfall', a poznat je i po filmovima 'American Beauty' i 'Road to Perdition'. Bonda ponovo tumači Daniel Craig, glavnog negativca dobitnik Oscara Christoph Waltz, Bond-djevojke su Léa Seydoux i Monica Bellucci. Naomie Harris je Miss Moneypenny, a Ralph Fiennes je M, šef britanske tajne službe.

Londonska premijera nije mogla biti drugačija nego spektakularna. Na crveni tepih prvi je došao sâm Daniel Craig koji je voditeljima kazao da se odavno oporavio od ozljede koljena koju je zadobio na snimanju. Uslijedio je dolazak Monice Bellucci u dugoj tamnozelenoj haljini s dubokim izrezom. Lijepa crnka izjavila je da je Daniel Craig veliki džentlmen, ne samo kao Bond, već i u stvarnom životu. Nakon nje stigao je redatelj Sam Mendes, te Léa Seydoux u svjetlucavoj zlatnoj haljini golih leđa. Uskoro su im se pridružili i Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, te Jesper Christensen... Posebno oduševljenje fanova izazvao je dolazak Naomie Harris u pripijenoj narančastoj haljini.

Glumci i redatelj su se po dolasku velikodušno posvetili davanju autograma brojnim okupljenim fanovima koji su svoja mjesta oko crvenog tepiha zauzeli još u subotu, tri dana prije najavljene filmske premijere. No, došli su na svoje, jer su se osim glumaca na 'red carpetu' pojavile i slavna Joan Collins, ali i Shirley Bassey koja je izvela naslovne pjesme u čak tri Bond filma: 'Goldfinger', 'Diamonds are Forever' i 'Moonraker'.

Filmsku premijeru Bonda uveličali su i članovi kraljevske obitelji. Princ William, vojvoda od Cambridgea, i princ Harry od Walesa bili su elegantni u tamnim odijelima, a vojvotkinja Catherine zablistala je u predivnoj dugoj sivoj haljini. Kraljevski trojac na crvenom su tepihu dočekali producenti filma Barbara Broccoli i Michael G. Wilson te redatelj Sam Mendes. Nakon kraćeg razgovora i bez protokalrnih formalnosti svi zajedno potom su se uputili u Royal Albert Hall na filmsku projekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:00