LJUBAV JAČA OD SVEGA

Zla majka želi razdvojiti sina pomorca od lijepe sirotice. No, strast je jača...

 Tomislav Krišto

Mladi Splićanin iz ugledne obitelji po povratku sa školovanja u inozemstvu na zabavi priređenoj u njegovu čast susreće u kuhinji djevojku koja ga jako zaintrigira. Kemija je obostrana te Lara i Jaša provedu strastvenu noć u vrtu, no zatekne ih njegova majka Nela i otjera Laru iz kuće. Jaša se ne usudi suprostaviti direktno majci, no ipak otrči za Larom....

Početak je to ljubavne priče “Larin izbor” koju je prije mjesec dana prema scenariju Jelene Popović-Volarić počeo snimati produkcijski tim Nove TV. Veliki dio scena snima se u eksterijerima Splita i Lovrana, a studijski dio smješten je na 2000 četvornih metara Zagrebačkog velesajma gdje su sagrađena 22 seta koje smo posjetili.

Opet pobrkao redoslijed

- Krenut ću iz ove luke, pa preko Cape Towna otploviti u Dakar. Joj, opet sam pobrkao redoslijed luka. Možemo li ponoviti scenu? - kazao je glumac Ivan Herceg kojem je u seriji pripala glavna muška uloga Jakova-Jaše Zlatara, kapetana duge plovidbe koji mora otploviti i ostaviti svoju dragu Laru na milost i nemilost svojoj zloj majci koju tumači Ecija Ojdanić. Iako je s jedne strane neodlučan, rastrgan između lojalnosti i dužnosti prema svojoj obitelji poznatih brodovlasnika i ljubavi prema ‘običnoj’ djevojci, Jaša je pozitivna ličnost što Hercegu, kako kaže, i odgovara.

- Drago mi je što me ovaj put, za razliku od “Najboljih godina”, dopala uloga pozitivnog lika, jer i sam sebe tako doživljavam, obzirnim i pažljivim - napola u šali odgovorio je Herceg. No osim što mu po karakteru odgovara uloga Jaše, teško je ne zamijetiti kako Hercegu uniforma kapetana duge plovidbe stoji kao salivena, gotovo kao Richardu Gereu u filmu “Oficir i džentlmen”, naravno, u domaćim okvirima. S ekipom na setu uglavnom je već surađivao, nije mu trebalo dugo da se uhoda. U takvim uvjetima lakše je i podnijeti nemilosrdnu satnicu, uobičajenu kada se radi ta vrsta projekta.

Ritam je žestok

- Nekakav je standard da se ustanem u pet ujutro, kako bih stigao na snimanje koje kreće od sedam pa sve do 19 sati, a ponekad i dulje, a onda vas još kod kuće očekuje učenje scenarija za sutradan. Istina, ritam je žestok, ali se čovjek navikne na njega. Moramo snimiti dosta epizoda jer će već na jesen “Larin izbor” krenuti na Novoj TV. Ipak, uspjet ćemo svi ‘uloviti’ i malo ljeta, jer ćemo srećom ipak imati stanku u snimanju - rekao je Herceg. Glavna ženska uloga dodijeljena je mladoj Zadranki Doris Pinčić, koja je samo godinu dana nakon diplome uspjela sebi osigurati televizijski debi i to u nosećoj ulozi.

Potpuno iznenađenje

- Nakon što sam diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo, svi smo poslali svoje biografije na više adresa. Pozvali su me na audiciju i naravno da sam se potpuno iznenadila što su upravo mene izabrali. Vjerujem da je između ostalog presudila i ta fizička komponenta jer sam nalikovala na Laru iz scenarija. Svjesna sam da trebam biti itekako sretna zbog ove prilike, posebno jer u Hrvatskoj imamo tri glumačke akademije, što je stvarno puno za naše tržište. Svi se nadobudno upišemo, a posla za sve realno nema. No možda nas upravo to motivira da budemo što bolji, da se trudimo i borimo za uloge - kaže 22-godišnja Doris koja u biografiji bilježi nekoliko predstava, ali i radijske te voditeljske gaže. Sada joj se pružila prilika karijere - uloga Lare Božić, jednostavne i nasmijane djevojke, koja u Splitu završava studij klavira, živi sama te povremeno pomaže u catering službi, što joj uostalom i pruža priliku za prvi, sudbonosan susret s Jašom. Nježna je, privlačna, blaga, ali iskrena. Skromnog je podrijetla i nije pretjerano ambiciozna, sanja o pravoj velikoj ljubavi i vjerna je, ali ipak zbog spleta okolnosti (Jaša mora otputovati), na kraju mora birati između karijere i obitelji, odanosti i bitke za preživljavanjem, između dva muškarca...

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:42