REAKCIJE

STRANI MEDIJI ODUŠEVLJENI VATRENIMA 'Ovo je najpogrešniji ishod finala Svjetskog prvenstva u povijesti'

 

Igra Francuske brzo će se zaboraviti, ali ostat će zapisano da su drugi put osvojili naslov svjetskih prvaka, piše BBC u izvještaju s finala SP-a.“Hrvatska je pokazala neuništiv duh, čak je i prijetila povratkom kada je Mandžukić iskoristio pogrešku francuskog vratar Huga Llorisa”, pišu.

Njihov stručni komentator Chris Wadle kaže da Francuska zna kako se pobjeđuje te da su imali dosta sreće. Dotaknuo se i Hrvatske. Istaknuo je da je bila bolja momčad i trebala pobijediti. Legendarni engleski napadač Alan Shearer kaže da je Hrvatska odigrala veliku utakmicu te da su suci napravili pogrešku kod prvog i drugog francuskog gola.

New York Times ovako je vidio finale: “Prvi gol su postigli Hrvati sami sebi, a drugi je postignut uz pomoć suca i VAR-a”.

Španjolska Marca tvrdi da je penal uništio Hrvatsku, a isto tako pišu da pola milijarde ljudi misli da je bio penal, a pola da nije. “Hrvatska je došla tamo gdje nitko nije očekivao. Za junake je završilo Svjetsko prvenstvo s tri produžetka i dva izvođenja jedanaesteraca. Modrić i Rakitić zaslužuju mjesto u povijesti hrvatskog nogometa”, ističu. El Pais piše kako je Francuska osvojila naslov s autoritetom.

Sportski portal Goal zahvalio je Hrvatskoj što je ponudila najbolju bajku na Svjetskim prvenstvima.

Njemački Süddeutsche Zeitung napominje: “Hrvatska je ostvarila najveći uspjeh u povijesti nakon što je prije 20 godina osvojila treće mjesto”.

Bild na svojem portalu tvrdi da je ovo “najpogrešniji ishod finala SP-a u povijesti”, uz ocjenu da su Francuzi imali problema s autsajderom. Za kraj su istaknuli da su dvojica igrača iz Bundeslige osvojila naslov (Pavard i Tolisse).

Francuska je u Rusiji ispisala povijest, piše L’Équipe.“Odigrali su odlično protiv Hrvatske koja se pokazala puno težim protivnikom nego što su neki možda mislili i koja je dominirala većim dijelom utakmice. Francuska je očekivala jako umornu Hrvatsku, ali to uopće nije bio slučaj.

Deschampsova momčad nije dotaknula loptu u prvih 15 minuta, a Hrvatska je igrala sjajno. Naša reprezentacija uzdala se u kontre, ali ih uopće nije mogla razviti jer je hrvatski vezni red, na čelu s Modrićem i Rakitićem, potpuno zagospodario terenom. Francuska je slučajno povela pa onda sretno došla i do drugog gola”, priznaje L’Equipe i dodaje: “Iako su doživjeli težak udarac, Hrvati se nisu predavali i u otvaranju drugog poluvremena bili su jako opasni. Čekao se konačni nokaut koji je napokon stigao preko Pogbe i utakmica je bila riješena. Nikad nećemo znati zašto VAR nije pregledavao mogući prekršaj Umtitija nad Mandžukićem za kazneni udarac. Vjerojatno jer se hrvatski igrači nisu previše bunili, dok su Francuzi žestoko reagirali prije penala Perišića”.

Talijanska Gazzetta piše da su dječaci osvojili svijet, te da su dvadeset godina poslije osvojili Moskvu. Kažu da Zidane više nije sam na Olimpu jer su mu se pridružili Pogba, Mbappé i Griezmann. Naglasili su kako Hrvatska nije odustajala, ali je učinila previše pogrešaka. Dodaju da su Pogba i Mbappé ugasili svaku nadu u preokret. Talijani najavljuju veliki tulum u Parizu, kod Slavoluka pobjede.

Još reakcija svjetskih medija možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:17