SPREMAJU TUŽBU

Vlašić: Želim da montažer filma takvo što doživi sa svojom kćeri

Joško Vlašić nakon novog svjetskog zlata osvrnuo se na ‘vjetrove koji na Blanku pušu sa svih strana’
 Joško Ponoš/Cropix

ZAGREB - Na VIP salon Zračne luke Zagreb, na “Hall of fame hrvatskog sporta”, kako ga je nazvao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, navikli su kao na normalan slijed događaja kada su velika natjecanja u pitanju. Red skakanja, red dodjeljivanja medalja i cvijeća, povratak kući i - doček na Plesu. Kako će sama Blanka najbolje opisati: “Doček kao doček, pa zar bi sada netko trebao skakati na glavi”. Kada je odradila službeni dio, Blanka je tražila najbrži put za evakuaciju.

Blanka: Neću više pričati o svjetskom rekordu

- Idem, vidimo se - dobacila je ocu Jošku četverostruka svjetska prvakinja u skoku u vis i pohitala u svom smjeru.

Joško Vlašić kao da je tek tada otpustio kočnice. Realno, bez trunke zlobe, osvrnuo se na sve popratne događaje vezane uz Svjetsko dvoransko prvenstvo. Famozni filmski uradak s lažnom Blankom i dalje je glavna tema. Otac se prema kćeri od početka cijele priče postavio zaštitnički.

- Žene u ovom šovinističkom svijetu moraju uložiti pet puta više truda da bi dobile priznanje kakvo dobiju muškarci. Zato čestitam Blanki jer je izdržala ove napore posljednjih dana - naglasio je Joško i potvrdio pokretanje tužbe protiv autora tog djela, ali i neprofesionalnog dijela medija koji su nasjeli na taj trik.

- Želim da taj netko, tko je montirao taj filmić, doživi sa svojom kćeri ono što sam ja u tim trenucima doživio s Blankom. Ili da mu žena, kao moja, povraća tri dana zbog cijele ove zbrke. Borit ću se protiv novinara, imenom i prezimenom, koji ne provjeravaju takve stvari prije nego što ih objave. Moramo se boriti jer će takvi inače vladati.

Ocu i treneru najbolje hrvatske sportašice jasno je da je takva pozicija posljedica Blankina zvjezdanog statusa.

- Da je to napravila neka obična djevojka, naravno da ne bi bilo ovoliko strke. Za Blanku ne postoji siva zona. Kada nešto napravi dobro, onda je to normalno, ali ne oprašta joj se ni najmanja pogreška. Što si na višoj razini, puše jači vjetar. Bilo sportski, bilo medijski, bilo navijački...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:10