hgss sve zabilježio

Dirljivi susret psa Draca i žene koju je nakon potresa spasio iz ruševina: ‘Kao dvoje prijatelja‘

Gabrijela i Draco susreli su se gotovo dva i pol mjeseca nakon potresa, a HGSS je na Twitteru objavio fotografije
Pas Draco i Gabrijela
 HGSS/twitter

U danima nakon razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, Hrvatsku je obišla priča o HGSS-ovcu Kruni Stipetiću i njegovom psu Dracu koji je pronašao ženu ispod ruševina petrinjske Gradske vijećnice.

Pod ruševinama zgrade, odnosno u prostoriji koja je bila zatrpana ciglom, ostala je zarobljena zaposlenica Gabrijela Cidrić koju je Draco spasio.

image
Kruno Stipetić i pas Draco
Robert Fajt/Cropix

Gabrijela i Draco susreli su se danas, gotovo dva i pol mjeseca nakon potresa, a HGSS je na Twitteru objavio fotografije dirljivog druženja.

"Upoznavanje s Dracom je nalikovalo na susret dvoje starih prijatelja. Gabrijela, želimo ti brz oporavak!", napisali su HGSS-ovci.

Dan nakon razornog potresa u Petrinji, novinar Jutarnjeg lista Luka Benčić razgovarao je s Krunom Stipetićem koji nam je prepričao što se tog dana dogodilo.

"Postojala je sumnja da je osoba ostala negdje u zgradi. Sa psom sam pretraživao sve prostorije i jedna prostorija bila je zatrpana ciglom, na visini od metar i pol do dva. Hrpa cigle je bilo u prostoriji od nekih 20 - 25 kvadrata, a vrata su, naravno, bila zablokirana", ispričao je.

Vatrogasci i GSS-ovci vrata su razbili motorkama i sjekirama. "Psa sam proslijedio unutra i on je vrlo brzo locirao osobu", rekao je Stipetić.

image
Kruno Stipetić i pas Draco
HGSS/twitter

Kao i inače, kada pronađe osobu, Draco je počeo lajati, sjeo je i čuvao lokaciju. Kruno nam, pak, ispričao da po njegovom lavežu točno zna je li osoba živa ili mrtva. Ovaj put, Dracov je lavež signalizirao da bi kraj potrage mogao biti sretan. Tako je na kraju i bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:16