NEOBIČAN PRIZOR

Gotovo 50 kilograma teška riba nasukala se na plaži: ‘Nikad nismo vidjeli nešto ovakvo!‘

Riječ je o vrsti koja voli otvoreni ocean i toplije more, tako da je nejasno kako je završila baš na toj lokaciji
Pronađena riba
 Tiffany Boothe /seaside Aquarium/Swns/Swns/Profimedia

Velika riba, veoma rijetka na obalama Oregona, pronađena je jučer na jednoj od plaža te savezne američke države. Teška je 45 kilograma i dugačka jedan metar, objavili su iz Seaside Aquariuma, čije su zaposlenike odmah pozvali ljudi koji su ribu pronašli na Sunset Beachu. Svi su bili veoma iznenađeni, jer nitko na tom području prije nije vidio takvu ribu. Prekrasna je i veoma neobična, a grupa koja se okupila oko pronađene ribe bila je veoma iznenađena jer takvo što nisu vidjeli nikad prije.

Zaposlenici su odmah otišli na obalu i ribu prevezli u akvarij. Nažalost, bila je već mrtva, pa pružanje pomoći nije imalo nikakvog smisla. No, veoma su se iznenadili gledajući prekrasnu i veoma rijetku ribu. Premda ona rijetko ide tako sjeverno, odmah su je prepoznali. Riječ je o Opahu, a zadnji takav viđen je prije 12 godina i to nešto južnije.

U akvariju su je odmah zamrznuli i planiraju da je na jesen za seciranje koristi jedna grupa studenata koji se bave proučavanjem morskog života. Veoma su sretni zbog rijetke prilike koja im se pružila, objavili su na Facebooku.

Nevjerojatna je činjenica da ove ribe mogu težiti do 300 kilograma i biti dugačke gotovo dva metra. Obično žive na otvorenom oceanu, vole tropske krajeve i hrane se planktonima i lignjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:19