VIDEO

Stotine ptica sletjele na parking, mnogi odmah pomislili na Hitchcockov film

Okupljaju li se radi pronalaženja partnera ili im je ovaj dio zemlje kakva usputna postaja u selidbi, ne zna se

Ilustracija

 Colin Temple/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad nam radi mašta, a uz to smo vidjeli određeni Hitchcockov film s pticama, jasno je da vidimo mnogo više u jednom običnom okupljanju ptica. To što su se one sjatile na jedno parkiralište u Friscu u Texasu njima je samo to - okupljanje. No, mnogi ljudi koji su to vidjeli i snimili u prizoru su vidjeli nešto nadnaravno i jezivo.

No, sasvim je jasno da u okupljanju ptica nema ništa jezivo - dapače, uvijek je to lijep prizor. Ako se okupe kako bi se hranili nekim ostacima, tada to nije nužno estetski primamljiv prizor (isprika bjeloglavim supovima), no radi se o prirodnom ponašanju koje valja poštivati. No, u ovom slučaju nije riječ o hranjenju, nego su se ptice jednostavno okupile. Oni koji žive u tom području kažu kako svake godine u ovo doba viđaju iste prizore.

Okupljaju li se radi pronalaženja partnera ili im je ovaj dio SAD-a kakva usputna postaja u selidbi, ne zna se, no kad vidimo ovakve prizore trebali bismo uživati i biti zadivljeni što smo vidjeli toliko ptica na jednom mjestu. Ako ništa ne promijenimo u našem ponašanju, upozoravaju ekolozi, uskoro više neće biti jata ptica kojima ćemo se moći diviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:03