NJEMU JE SVEJEDNO

Zbogom, Putine: Više od dvije tisuće ljudi odabralo novo ime omiljene divlje svinje

Neki su predložili da se svinja zove Zelenskij i Kličko, ali to je odmah odbijeno

Svinja Putin

 Wildpark Waldhaus Facebook

Pisali smo nedavno o četiri godine svinji koja se zove Putin i živi u parku za divlje životinje u bavarskom Mehlmeiselu. S obzirom na politička zbivanja, vodstvo parka je odlučilo kako prasac treba novo ime, koje neće imati nikakve veze s politikom. Pozvali su sve koje to zanima da se uključe i predlože potencijalna imena.

Zbog odluke da se cijela priča depolitizira, nisu prošli prijedlozi građana da se simpatična svinja nazove Zelenskij i Kličko. Jednostavno, ovaj krupni, čupavi i prilično omiljeni momak trebao je ime koje nema baš nikakve veze s politikom.

Zato se na glasanju našlo pet imena: Eberhofer, Gustl, Igor, Frederick i Mir. U cijelu priču se uključilo 2700 građana, koji su najprije davali prijedloge imena, a potom i glasali preko Facebooka, Instagrama, maila, telefona...

S oko 900 glasova razlike odabrano je ime Eberhofer. Ime je to koje je predložio voditelj zabavnog programa televizijske mreže Bayerischer Rundfunk. Činilo mu se zgodnim da 200 kilograma težak prasac novi ime koje je aluzija na filmove u kojima je junak kriminalistički istražitelj Ebehofer.

- O ceremoniji krštenja ćemo vas obavijestiti - stoji u obavijesti koja je objavljena na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:45