HOROR SKLONIŠTE

Azil je trebao biti zatvoren prije pet godina, ali nije. Evo koliko su u međuvremenu zaradili...

I to od samo jednog grada, Belog Manastira, a na taj iznos treba dodati i brojne druge općine i gradove u okolici
 Screenshot Facebook

Nakon nemilog incidenta u kojem je došlo do napada čopora pasa na jednog od njih u skloništu u Belom Manastiru, gdje u trenutku napada nije bilo zaposlenika, obratili smo se gradonačelniku Tomislavu Robu. On nam je potvrdio kako je njihov komunalni redar dobio poziv od građana o ovom slučaju, kao i snimku.

- Komunalni redar je odmah izašao na lokaciju, ali nije bio u mogućnosti provjeriti situaciju koja je prikazana na videozapisu, obzirom da su vrata bila zaključana, a visoka ograda je sprječavala bilo kakav vizualni pregled unutar navedenog dvorišta. Pošto tamo nije bilo službenih osoba, nazvao je direktora Veterinarske stanice Vinka Benića, koji je već bio upoznat s događajem, te je izjavio da su veterinarski službenici izašli na mjesto događaja, razdvojili pse i ozlijeđenog psa propisno zbrinuli, a situacija se nakon toga smirila - rekao nam je Rob.

Dodao je kako je komunalni redar potom u ponedjeljak ujutro nazvao Veterinarsku inspekciju, iz koje su mu rekli da znaju sve o događaju i da je u tijeku nadzor.

- Također je napomenuto od strane veterinarske inspektorice da navedeni događaj nije u nadležnosti komunalnog redara Grada Belog Manastira - dodao je Rob.

Prije pet godina pisalo se o zatvaranju skloništa, u kojem je viđeno kako jedan pas jede lešinu drugog psa. Najavili su to iz Ministarstva poljoprivrede, no do zatvaranja nije došlo. Pitali smo i njih i Državni inspektorat zbog čega to sklonište i dalje radi, no još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.

Ipak, nastavili su raditi, a sam Beli Manastir im je od tad do danas dao prilično sredstava - točnije, 166 501,41 euro (u taj je iznos uključeno i nešto više od 31 tisuće eura, koliko je planirano za ovu godinu). To je iznos koji im je isplatio samo ovaj grad, jer veterinarska stanica ima sklopljene ugovore s 40-ak gradova i općina u široj okolici.

Snimka koja je objavljena u nedjelju popodne šokirala je brojne ljubitelje životinja diljem zemlje.

- Vidjeli smo ovu snimku i sve nas je šokirala. Sudeći po onome što vidimo, to su psi koji su u takozvanom ispustu, odnosno, u ograđenom dvorištu gdje se puste na istrčavanje. No, to se baš nikada ne radi bez nadzora. Svi koji radimo sa psima znamo da se u sekundi dogodi problem, da psi krenu jednu na druge, ali zato su tu uvijek ljudi, da svaki sukob odmah zaustave. Ovo što se dogodilo, da toliko dugo traje, da ih netko ne prekida - strašno je i šokantno - istaknula je Ivana Crnoja iz osječke udruge Pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:58