NENADANI SUSRET

Kajakaši naletjeli na čudovično stvorenje, snimka rijetkog gmaza ubrzo je postala viralna: ‘Ovo je stvarno neobično!‘

Prizor na koji su kajakaši naletjeli iznimno rijedak

Nasrtljiva kornjača u rijeci Chicago

 Screenshot Twitter/

Dvojica kajakaša su prošlog vikenda u rijeci Chicago naletjeli na iznimno rijedak prizor, ogormnu nasrtljivu kornjaču koja je bezbrižno ležala na stijeni. Dodatno su video ukrasili svojim, piše NBC Chicago, urnebesnim komentarima jer ih je nenadani susret iznenadio i obradovao.

- Sjajno je vidjeti ovu zvijer ovdje, na rijeci koja je nekoć bila tako otrovna, ali se polako čisti i obnavlja - objavio je na svojem Twitteru jedan od vidjelaca Joey Santore.

Chris Anchor, biolog za divlje životinje iz Šumskog rezervata okruga Cook, rekao je kako nasrtljive kornjače nisu novost u Chicago, no da je prizor na koji su kajakaši naletjeli iznimno rijedak.

- Neuobičajeno je da netko uspije vidjeti tu vrstu kornjače. Ona živi na dnu rijeke i uglavnom ih se primjeti van vode tek nakon što završe sa svojim zimskim snom. Mislim da se događalo i s ovom jedinkom. Može ih se vidjeti i kad izlaze iz vode kako bi položile jaja, a to se obično odvija oko rijeke Chicago tijekom mjeseca lipnja. Dakle, pretpostavljam da je ova životinja ispuzala iz rijeke da pokuša prikupiti što više topline na suncu - naveo je Anchor.

Dodao je kako ni veličina primjećene nasrtljive kornjače nije uobičajena. Rijetko su, kaže, težine između 22 i 27 kilograma, a viđena bi mogla biti i veća. Iako, zaključuje Anchor, teško je preko videa procijeniti koliko bi mogla težiti nasrtljiva kornjača na koju je naišao Joey Santore.

- Ako je vidite, uživajte. Ostavite kornjaču na miru - savjetovao je Anchor poručujući svakome tko naiđe na kornjaču da je ne uznemiruje i ne pokušava uloviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:59