UPAO U KLOPKU

Dalmatinac preko oglasnika našao srodnu dušu, frapirao se kad je shvatio što mu cura zapravo radi

Šibensko tužiteljstvo 28-godišnjakinju je jučer ispitalo, a sudac istrage Županijskog suda joj je potom odredio jednomjesečni pritvor.
Ljubavni par/Ilustracija
 Ruslan Grigoriev/Panthermedia/Profimedia

"Tražim neoženjenog muškarca do 65 godina za ozbiljnu vezu i zajednički život. Može u Dalmaciji ili Istri", sadržaj je dijela oglasa koji je 28-godišnja djevojka objavila u tisku tijekom svibnja. Pritom je ostavila svoj broj telefona, ali ne i ime. Ono je bilo lažno.

Na primamljiv oglas usamljene duše javio se muškarac iz Bilica. Nije dugo trebalo da ga uvjeri da je spremna preseliti se k njemu u njegov skroman dom kako bi započeli zajednički život. No, ubrzo je mlada prevarantica krenula sa svojim prevarnim namjerama.

- Molim te, uplati mi putem Aircash bonova 2000 kuna jer mi treba za prijevoz da dođem do tebe - naznačila je mlada varalica naivnom muškarcu koji joj je, ne sumnjajući u prevaru, uplatio novac putem bonova.

Žicanje novca pod raznim izlikama da joj treba za liječenje člana obitelji ili za popravak auta, uslijedilo je narednih tjedana još tri puta tijekom kojih je 28-godišnjakinja od nesuđenog "muža" izmuzla dodatnih 11.000 kuna. Kako su njezini apetiti sve više rasli, a ona je za njega i dalje bila imaginarna srodna duša, Biličaninu se konačno upalila lampica te joj je odbio dalje novac slati.

U slučaj se u konačnici umiješala šibenska policija koja je 28-godišnju varalicu iz oglasnika kazneno prijavila za prevaru. Šibensko tužiteljstvo ju je jučer ispitalo, a sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku joj je potom odredio jednomjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:35