ŠIBENIK

DETALJI PREMLAĆIVANJA VATROGASCA 'Samo je htio pomoći djevojci kojoj je netko oteo torbicu s 4.000 eura, a onda su ga zaskočila njih trojica'

 
Ilustracija
 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Teške tjelesne ozljede na radnom mjestu zadobio je 36-godišnji Marjan Srdarev iz Vodica, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika. Bizarno je da ovaj dugogodišnji profesionalni vatrogasac nije ozlijeđen prilikom gašenja požara, već je nastradao u do sada nezabilježenom incidentu.

Kako smo ranije danas izvijestili, pretučen je dok je obavljao svoju službenu dužnost voditelja protupožarnog osiguranja na koncertu 'HypeBeats Music Festivala' koji se u utorak navečer održavao u Šibeniku, na igralištu SC 'Ljubica' u Crnici.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, od udaraca za sada nepoznatih osoba, Srdarev je zadobio frakturu vilice i jagodične kosti, te mu tijekom četvrtka predstoji operacija u splitskoj bolnici.

Iz šibenske policije u srijedu je stigla štura informacija kako se o ovom slučaju provodi intenzivna kriminalistička istraga, te da će se po njezinom završetku oglasiti priopćenjem. A prema neslužbenim izvorima, vatrogascu Srdarevu ozljede su nanijele osobe bliske organizacijskom timu ovog glazbenog festivala. Ta informacija službeno nije potvrđena.

Prema verziji koju nam je ispričao jedan od očevidaca ovog nemilog događaja, Srdarevu se za pomoć obratila jedna djevojka kazavši mu da joj je ukradena torbica s četiri tisuće eura.

Srdarev joj je uzvratio da joj on ne može pomoći, ali da će je odvesti do policajca, pa da njemu prijavi krađu.

U trenutku kad su njih dvoje prolazili pored stola za kojim je ta djevojka prije toga sjedila i gdje joj je navodno ukradena torba, Srdareva su najprije verbalno, a potom i fizički napala tri muškarca.

- Mogu vam samo potvrditi da je naš vatrogasac ozlijeđen dok je s još dvojicom kolega protupožarno osiguravao koncert u Crnici. O detaljima ne mogu govoriti jer je u tijeku policijska istraga o ovom slučaju. Našem vatrogascu liječnička pomoć najprije je pružena na mjestu događaja od ekipe Hitne pomoći koja je također bila prisutna na koncertu, potom u šibenskoj bolnici, a zbog težine ozljeda, tijekom večeri prevezen ja na liječenje u KBC Split. Ozljede su teške, ali nije životno ugrožen - kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:47