IZNAD OREBIĆA

Drama na Pelješcu se nastavlja: Nestalom Slovencu već treći dan ni traga! HGSS sa psima pretražuje svaki pedalj terena

Danas su u potragu uz HGSS -ovce iz Orebića, Splita, Ogulina i Dubrovnika, uključeni i pripadnici DVD Orebić, te interventne policije

OREBIĆ - Ni treći dan potrage nema traga Slovencu Miroslavu P., koje je nestao u brdu Sveti Ilija iznad Orebića.

- Potraga za nestalim slovenskim turistom, jutros se je nastavila još jačim intenzitetom, prioopćili su iz HGSS-a.

Noćas su na planini boravile dvije ekipe HGSS-a, a jutros u 5 sati priključilo im se još 6 timova HGSS-a sa potražnim psima.

Naime zbog velikih vrućina psi ne mogu biti učinkoviti duže vrijeme pa se potrage u pravilu pojačava u ranim jutarnjim i večernjim satima.

Osim vršnog dijela planine, pretražuju se i litice Svetog Ilije koji uz opasnost od pada krije i druge opasnosti koji zahtjevaju tehničke vještine kretanja i pretraživanja.

Dvije ekipe HGSS-a iz stanice Ogulin dobile su zadatak da se užetima spuste niz strme stijene te ih pretraže. Potraga se širi i na nove prostore, jer se ne zna u kojem trenutku i s kojeg mjesta je nestali turist eventualno skrenuo s neke od staza i da li se je uopće kretao tim planinarskim prilazima vrhu.

Pokušava se pronaći neki trag, nebi li se smanjilo inače široko područje potrage. Danas su u potragu uz HGSS -ovce iz Orebića, Splita, Ogulina i Dubrovnika, uključeni i pripadnici DVD Orebić, te interventne policije koji zajedno sa GSS-ovcima ponovno pretražuju pristupne putove, te za danas planirane zone potrage, priopćeno je i HGSS- a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:18