KLJUČNI DOKAZ

Grčki mediji: Na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a pronađen DNK uhićenog grčkog huligana

Čini se kako je došlo do velikog preokreta u slučaju ubojstva navijača AEK-a zbog kojeg je stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj

Snimka napada na grčkog navijača

 Screenshot Skai Tv/

Grčki mediji javljaju kako DNK uzorak pronađen na nožu, koji je pronađen na mjestu tučnjave i na kojem ima krvi ubijenog navijača Michalisa Katsurisa, pripada huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana.

Podsjetimo, grčki nogometni huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je prošlog tjedna, u četvrtak, kako bi odslužio kaznu za navijačko nasilje koje se dogodilo još prije šest godina.

Prošli je tjedan bilo najavljeno da će ga vlasti ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35). Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo.

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.

Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a bilo je najavljeno kako će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti.

Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Prošlog su tjedna obitelji uhićenih Dinamovih navijača javno prozvale premijera Andreja Plenkovića da im odgovori što čini kako bi se konačno riješio njihov slučaj. On im je odgovorio sa sjednice vlade i zamolio ih za strpljenje.

"U tijeku su određene aktivnosti na grčkoj strani koje će rezultirati, po mom dubokom uvjerenju s obzirom na sadržaje naših razgovora, pozitivnim ishodom za hrvatske državljane“, rekao je premijer, pa zamolio za strpljenje „roditelja i svih koji o tome brinu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:30