UMORNI I ZBUNJENI

Migranti sinoć zalutali u središte Zagreba, policija ih pronašla kod ulaza u zgradu MUP-a!

Kod sebe, kako su nam rekli iz PU zagrebačke, nisu imali nikakve dokumente pa su odvedeni na kriminalističko istraživanje
Migranti na križanju Savske i Vukovarske
 Jutarnji List

Svega 150 metara od glavnog ulaza u zgradu Ministarstva unutarnjih poslova točnije na križanju zagrebačkih naselja Vrbik, Martinovka i Trešnjevka sinoć oko 22 sata zalutalo je više migranata. O ilegalcima su policiju obavijestili građani koji su ih vidjeli kako se kreću u skupini, a na njihovim licima iščitavao se umor.

Ubrzo je nekoliko policijskih vozila stiglo na frekventno raskrižje gdje su mladi stranci, kako se može vidjeti na fotografijama koje nam je ustupio čitatelj, strpljivo čekali daljnje policijske korake sjedeći na ogradi tramvajskog stajališta.

Tramvaji su i dalje prolazili, građani su ih promatrali iz vozila baš kao i pješaci. Odakle su ti mladići došli, kojim putem, koliko su novca platili krijumčaru i kuda su dalje namjeravali otići, ostaje nepoznanica. Jedino što je sigurno, kako su nam rekli iz PU zagrebačke, je da je protiv tih osoba pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu u strancima.

Sinoć oko 22 sata u Ulici grada Vukovara na temelju dojave građana policijski službenici zatekli su više stranaca koji su nezakonito ušli i nezakonito borave u RH. U vezi istih je pokrenut postupak povrata sukladno Zakonu o strancima – odgovorili su na naš upit iz zagrebačke policije.

Inače, ovo nije izolirani slučaj da se stranci nezakonito šeću metropolom. Naime, 10. rujna predvečer u novozagrebačkom Botincu u jednom dvorištu u Botinečkoj ulici zatečena su dva ilegalca.

Kod sebe, kako su nam rekli iz PU zagrebačke, nisu imali nikakve dokumente pa su odvedeni na kriminalističko istraživanje kako bi se, između ostaloga, utvrdile i okolnosti njihova ulaska u RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:59