SVE JE PRIZNAO

Nakon trgovanja oružjem i drogom, bacio se u ‘modne vode‘: Ovaj je čovjek iz poznatog ZG salona ukrao čak 43 vjenčanice

Renato Prajz (47) stisnut dokazima krivnju je priznao, usput se i pokajao opisujući pritom svoje životne okolnosti i teško zdravstveno stanje

Renato Prajz

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon trgovanja oružjem i drogom i to međunarodnih razmjera, stari policijski znanac Renato Prajz (47) bacio se u modne ‘vode‘ ali, opet, s kriminalnim potpisom.

Točnije zagrebačka policija je otkrila da je ukrao 43 vjenčanice ‘teške‘ 182.600 kuna iz poznatog salona za prodaju vjenčanica u Mimarinoj ulici na zagrebačkoj Malešnici.

Kazneno je prijavljen za tešku krađu koju je odradio proljetos pod okriljem noći nakon što je slomio cilindar na ulaznim vratima salona iz čije se unutrašnjosti poslužio prelijepim haljinama.

image

Renato Prajz

Marko Todorov/Cropix

Slučaj je potom završio i na zagrebačkom sudu koji ga je nedavno nepravomoćno osudio na devet mjeseci zatvora.

Stisnut dokazima krivnju je priznao, usput se i pokajao opisujući pritom svoje životne okolnosti i teško zdravstveno stanje.

Pri odluci o visini kazne sud mu je kao olakotno uzeo žaljenje i to što je djelo priznao doprinijevši ekomoničnosti sudskog postupka. U prilog mu je išla i činjenica što je veći dio ukradenih haljina na kraju i vraćen u salon.

Otegotna okolnost mu je njegova osuđivanost za raznovrsna kaznena djela među kojima je, kako je svojedobno u medijima sam priznao, i ubojstvo u Njemačkoj.

Inače, dajući generalije na početku ovog, posljednjeg u nizu, suđenja Prajz je rekao da je završio srednju trogodišnju školu za mehaničara, te da je nezaposlen i neoženjen, ali i bez prihoda, bez djece, bez imovine i bez nadimka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:25