SKRIVALI LICA

Počela privođenja: Ovo su huligani iz Vukovara; Policija objavila nove detalje iz istrage

Među uhićenima navodno ima i onih iz skupine BBB-a koji su ljetos uhićeni u Grčkoj
 Vlado Kos/CROPIX

Tijekom dana u Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru počela su privođenja muškaraca koje se dovodi u vezu s premlaćivanjem skupine dječaka u Vukovaru.

Kako smo ranije danas javili, još je jedna osoba, kako neslužbeno doznajemo, uhićena i privedena u policijsku postaju Vukovar zbog sumnje da je sudjelovala u brutalnom napadu na skupinu 15-godišnjaka u centru Vukovara prošle subote oko 22,25 sati.

Glasnogovornik Dragoslav Živković kratko nam je rekao kako policija radi na otkrivanju svih okolnosti i počinitelja ovog incidenta.

image
Vlado Kos/CROPIX
image
Vlado Kos/CROPIX

Podsjetimo, ranije su uhićena četvorica muškaraca koje se dovodi u vezu s napadom na maloljetnike u Vukovaru, a jednom od njih, 23-godišnjaku, uz kaznenu prijavu za sudjelovanje u tučnjavi određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama, jedan od uhićenih bio je i u skupini BBB-a koji su ljetos uhićeni u Grčkoj zbog sudjelovanja u neredima i sukobima s navijačima AEK-a, tijekom kojih je jedan domaći navijač smrtno stradao.

image
Vlado Kos/CROPIX
image
Vlado Kos/CROPIX

Oko 14 sati PU vukovarsko-srijemska objavila je priopćenje o ovom događaju u kojem su otkrili nove detalje iz istrage.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su trojica u utorak uhićenih mladića sudjelovala u premlaćivanju šestorice maloljetnika u Vukovaru, nanijevši im tjelesne ozlijede, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska, a u sklopu istrage dosad je uhićeno ukupno pet osoba.

Trojica u utorak uhićenih mladića u dobi su od 24, 22 i 20 godina života, a u utorak je privedena još jedna osoba, 20-godišnjak za kojeg se sumnja da je pomogao napadačima nakon izgreda.

Sva četvorica predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je prijava za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za nanošenje teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede u pokušaju dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Ranije, u sklopu istrage oko napada na skupinu maloljetnika u subotu u središtu Vukovara, uhićen je i 23-godišnjak, kojem je određen istražni zatvor. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja, navode iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:12