DOKAZI NASILJA

Pojavila se snimka početka incidenta koji je završio premlaćivanjem 14-godišnjaka u Zadru

Cijeli događaj promatra nekoliko djevojaka sa strane, a jedan mladić prolazi pored njih i ne obraća pažnju na premlaćivanje. Video je navodno bio objavljen na tik-toku
Napad u Zadru
 Zadarski.hr

Zadarski.hr je u posjedu dvije video snimke: na jednoj je snimljen početka incidenta koji je završio premlaćivanjem 14-godišnjaka u Ulici bana Josipa Jelačića, a drugi video je snimljen nedavno ispred jedne zgrade navodno negdje na području Voštarnice.

Zbog zaštite prava maloljetnika videa nećemo objaviti.

Na oba snimka vidi se dječak kojeg udara stariji mladić, viši od njega za glavu. Na prvom video ga hvata za kragnu i potom svom snagom udara šakom u glavu. Dječak od udarca posrće i povlači se unazad. Nakon što stariji mladić ponovno krene prema njemu, on se daje u bijeg, a za njim kreće potjera: odmah za napadačem kreću još dvojica viših mladića.

Događaj je snimljen u parku u Ulici bana Josipa Jelačića ispred dječjeg vrtića Sunce, na prostoru bivšeg poligona, iz neposredne blizine, a osoba koja snima, moguće čak i neka djevojka, počinje vrištati i trčati za njima.

Na drugom video snimku vidi se kako isti stariji mladić mlati 14-godišnjaka negdje među zgradama, moguće na Voštarnici. Pritisnuo ga je uza zid i zadaje mu naizmjenične udarce šakama u glavu i tijelo. U jednom trenutku ga koljenom snažno udara u tijelo i dječak se ruši. Kad je pao na tlo udara ga još jednom, ovaj put nogom.

Cijeli događaj promatra nekoliko djevojaka sa strane, a jedan mladić prolazi pored njih i ne obraća pažnju na premlaćivanje. Nitko ne pokušava zaustaviti nasilje. Nakon što je dobro istukao dječaka, napadač se lagano udaljava...

Video je navodno bio objavljen na tik-toku, u podlozi ima poznatu glazbu, snimljen je iz daljine, odnosno nekih dvadesetak metara od mjesta incidenta.

Videa se uklapaju u kontekst događaja od četvrtka na večer. Naime, prema riječima svjedoka, dječak je znao svoje napadače i policiji je rekao njihova imena. Također je kazao da ga već neko vrijeme maltretiraju i prijete mu. Koji je motiv ovakvog divljačkog nasilja nad maloljetnikom, nije poznato, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:37