ŽENA BEZ IDENTITETA

‘Pričamo na engleskom, stanje joj je stabilno, a ozljede se ne čine kao posljedica nasilja‘

Ozlijeđena žena je pronađena u nedjelju, 12. rujna, na području općine Dobrinj na otoku Krku. Nakon osam dana nitko se nije javio
Pronađena žena
 Pu Primorsko-goranska

Policija još uvijek pokušava utvrditi identitet nepoznate ženske osobe koja je pronađena na Krku, dezorijentirana i bez sjećanja, a o slučaju su se sada raspisali i engleski mediji, koji navode da žena priča na "perfektnom engleskom".

Da spomenuta žena govori engleski potvrdili su nam i u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, navodeći da je osoba pronađena u nedjelju, 12. rujna oko 8.30 sati, na području općine Dobrinj na otoku Krku, na obali predjela Sulinj, između mjesta Rudine i Čižići.

Kako ističu u PU PG, pronašao ju je građanin koji ju je uočio na obali, dok je u bio u barci, te je policiji dojavio njezin prolazak.

U trenutku pronalaska je, kažu u policiji, žena starosti oko 60 godina bila pothlađena, dehidrirana i s vidljivim ozljedama na licu. Na naše pitanje o porijeklu ozljeda, u policiji odgovaraju da "nije utvrđeno da su nastale počinjenjem kaznenog djela".

Nakon pronalaska na području Dobrinštine, nepoznata osoba je dopraćena na kopno gdje su joj djelatnici HMP-a pružili prvu pomoć i prevezli je u KBC Rijeka na daljnje liječenje.

U Policijskoj upravi kažu da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu trenutačno bez utvrđenog identiteta.

"S osobom se komunicira na engleskom jeziku, njezino stanje je stabilno i po završetku liječenja, odnosno otpuštanja iz bolnice, skrb o njoj će preuzeti nadležni centar za socijalnu skrb", rekli su nam u PU PG.

Istaknuli su i kako "policija poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se otkrio identitet pronađene osobe, ali i utvrdile okolnosti ovog događaja".

"Između ostalih radnji, provodi se i pretraga terena, razgovor s brojnim građanima i turistima te poslovnim subjektima", kazali su u PU PG.

Predio na kojem je nepoznata žena pronađena ustvari je poluotok, nekih 200 metara ispod samog naselja Dobrinj, koji formira uvalu s popularnim šljunčanim plažama.

Pretprošlog vikenda, kada je pronađena, bilo je sunčano, a na Krku, iako je sezona gotova, bilo je još dosta turista. Policiji se, kako neslužbeno doznajemo, još nije javio nitko tko traga za osobom. Policija je objavila i njenu fotografiju, tražeći pomoć građana, ukoliko je prepoznaju.

Žena srednjih godina ne sjeća se svog identiteta, a u policiji su naveli njen opis - srednje je tjelesne građe, visine 165 centimetara, plave kose do ramena i plavih očiju te u dobi od oko 60 godina.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir roze boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:30