PRIJAVILA GA U AFEKTU

ŠEF ZADARSKIH VATROGASACA BIO JE NA STUPU SRAMA, A ONDA SE ONA PREDOMISLILA 'Sve sam izmislila, moj bivši ljubavnik nije me zatočio i mučio'

Tajnik zadarskog HDZ-a i županijski vijećnik bio je na stupu srama. Maja Kačanić (32) kaže da je Željka Šošu prijavila u revoltu. Ispričala mu se, rekla da žali zbog prijave i tvrdi da joj je oprostio
 Tom Dubravec / EPH

Priznajem, sve što sam rekla u Državnom odvjetništvu o tome kako me Željko Šoša zatočio i maltretirao, izmislila sam i nije istina - kazala je jučer za Zadarski.hr 32-godišnja Maja Kačanić, nakon što se sredinom listopada našla u središtu skandala koji je potresao Zadar.

Vruća tema

Maja Kačanić je tada prijavila svog bivšeg ljubavnika Šošu, inače šefa zadarske Javne vatrogasne postrojbe (JVP), tajnika Gradskog odbora HDZ-a i županijskog vijećnika, da ju je nakon prekida njihove veze, ne mireći se s tim, danima opsjedao i maltretirao, a na koncu i zatočio u svom uredu u prostorijama JVP Zadar.

Maja Kačanić potvrdila nam je da je svoj lažni iskaz protiv Šoše povukla dan nakon što ga je dala Državnom odvjetništvu. Dan nakon toga Državno odvjetništvo u Zadru je objavilo optužnicu protiv Šoše u kojoj ga se na temelju njezina svjedočenja sumnjičilo za ozbiljno kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Slučaj Maje Kačanić u ponedjeljak je bila jedna od vrućih tema na sjednici Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici Akcije mladih, ali i SDP-a, inzistirali da se održi rasprava o stanju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, sukladno najavljenom dnevnom redu. No, klub HDZ-a zatražio je povlačenje te točke s dnevnog reda, što je većinom glasova na kraju i odlučeno.

Staljinistička metoda

Ipak, slučaj Šoša nastavio se komentirati u istupima vijećnika pa je Elvira Sterle pred vijećnicima pročitala SMS poruku Maje Kačanić u kojem moli predstavnike Akcije mladih da je ne uzimaju u javnu obranu jer se ona može sama braniti, da ona ne poznaje nikoga iz te skupine ljudi koji je “štite” te da njoj nitko nije prijetio kako bi povukla svoj iskaz. Sterle je kao obrazloženje za skidanje točke o JVP Zadar s dnevnog reda navela da je Kačanić sama povukla svoj iskaz i da je sud obustavio kazneni progon Željka Šoše. Marko Pupić Bakrač na to je kazao da je zlostavljana žena očito podlegla pritiscima i sve to nazvao staljinističkom metodom.

- Točno, poslala sam poruku Elviri Sterle i zamolila je da je pročita pred svim vijećnicima jer nisam htjela da se moj slučaj razvlači u Gradskom vijeću i da na njemu neki, meni potpuno nepoznati ljudi, skupljaju jeftine političke poene. Moj slučaj će se rasplesti na sudu, a ne u Gradskom vijeću ili medijima, jer sud je jedino mjesto na kojem se to može riješiti. Ja sam punoljetna osoba i ima tko će mene braniti - kazala nam je Maja Kačanić koja se za svoj postupak već ispričala Željku Šoši.

Lažno prijavljivanje

- Ispričala sam mu se i rekla da mi je zbog svega žao. Prijavila sam ga u revoltu, ništa od onoga što sam iznijela nije bilo točno, pa ni materijalni dokazi. Na mene nitko nije vršio nikakav pritisak, a on je moju ispriku prihvatio - kaže Kačanić koja nam nije znala reći je li Državno odvjetništvo protiv nje podnijelo kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:31