PROVODI SE ISTRAGA

STRAŠNI PRIZORI KOD SISKA Naoružani monstrumi ubijaju konje, smaknuli su ih iz osvete?

Doznajemo da su ubijeni konji u vlasništvu 40-godišnjaka s područja grada Zagreba
Sisak, 081110.Oko 80 strvina konja i 20 strivna goveda pronadjeno je u sumi 15-ak kilometara od Siska, a uzrok smrti zivotinja je utapljanje. Konji i goveda su se utopili u vrijeme velikih poplava u rujnu, jer stanovnici posavskih sela Palanjka, Tisine, Setusa i drugih nisu na vrijeme uspjeli skloniti konje i krave koji su na slobdnoj ispasi u Lonjskom polju i okolnim sumama. Predsjednik MO odbora Palanjak Ivan Blaskovic zatrazio je pomoc drzave u uklanjanju ovih lesina. Uklanjanje ce poceti u utorak, 9. studenoga. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Opet ubijaju konje u sunjskoj Posavini. Sisačka policija priopćila je kako je početkom studenoga nepoznati počinitelj usmrtio hicima iz vatrenog oružja dva konja, posavska hladnokrvnjaka, te da za počiniteljem toga zlodjela intenzivno traga.

Doznajemo da su ubijeni konji u vlasništvu 40-godišnjaka s područja Zagreba, a prije pola godine, sredinom ožujka, ubijeno je vatrenim oružjem čak devet konja istog vlasnika. Očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Sunja u suradnji s veterinarskim inspektoratom.

Počinitelj, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava, još nije pronađen.

Policija nije priopćila ime vlasnika konja, ali od mještana Crkvenog Boka i Sunje doznajemo kako je vlasnik ubijenih konja Zagrepčanin Zlatko Ovanin.

Neslužbeno doznajemo da je lako moguće da su nesretne životinje žrtva osvete ogorčenih poljoprivrednika koji protiv vlasnika konja koji im uništavaju usjeve ne mogu ništa, pa su pobijene nesretne životinje o kojima vlasnici nedovoljno brinu. Mještani s kojima smo razgovarali kažu kako im se vlasnici konja smiju, a oni su nemoćni bilo što promijeniti zbog loših propisa i nepovođenja zakona, te da taj problem traje već desetak godina.

Naime, bez dokaza o vlasništvu konja koji su im uništili usjev prijave padaju na sudu. Potreban dokaz je konj kojeg treba uloviti “na djelu” i identificirati vlasnika.

Lani su inspektori, nakon desetaka prijava Ministarstvu poljoprivrede, uspjeli identificirati upravo Ovanina kao vlasnika stada konja koji čine najviše šteta na posjedima oko Crkvenog Boka, Strmena i Bobovca.

Vlasnik konja ubijenih mecima ovog nam je proljeća rekao kako su lažne optužbe da ne brine o konjima, ali da uvijek neka životinja pobjegne, napravi štetu koju on plati.

Dodaje da je on samo jedan od vlasnika konja na sunjskom području, te da su njegovi konji na ograđenom pašnjaku površine 40 hektara.

Konje pusti iz ograđenog prostora samo kada su poplave, jer bi se u protivnom utopili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:49