PROPAO JOJ PLAN

Tvrdila da je žrtva krađe kako bi prikrila prevaru pa zaradila dvije kaznene prijave

Sumnja se da je žena (40) s bankovnih računa oštećene prijateljice podigla novac koji je u cijelosti protupravno prisvojila za sebe

PP Zaprešić

 Damir Krajac/CROPIX

Kvarnoj mašti pojedinaca nema kraja. Uvjerili su se u to zaprešički policajci dok su istraživali tvrdnje 40-godišnje žene da je bila žrtva razbojništva. Naime, dotična dama je prije tri dana, 30. studenoga, predvečer ušetala u prostorije PP Zaprešić kako bi prijavila da je na njezinu štetu počinjeno kazneno djelo krađe na drzak način.

- Nepoznati počinitelj mi je oko 17.20 sati, dok sam bila na šetnici u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću, prišao s leđa te mi iz ruku istrgnuo novčanik s dokumentima i novcem. U novčaniku je osim novca i dokumenata bila i bankovna kartica 37-godišnje prijateljice - ispričala je zaprešičkom policajcu 40-godišnjakinja, a koji ju je prije sačinjavanja zapisnika upozorio da je lažno prijavljivanje kazneno djelo. Ne shvaćajući ozbiljnost upozorenja o zakonskim odredbama lažnoga prijavljivanja, 40-godišnjakinja je potom svjesno potpisala policijski zapisnik o zaprimanju kaznene prijave.

No očito tad nije razmišljala da će policija temeljito istražiti apsolutno sve pa su utvrdili, između ostaloga, da je 40-godišnjakinja svoju tri godine mlađu prijateljicu, koja se nalazi u inozemstvu, držala u zabludi. Naime, od kolovoza ove godine s njom je imala dogovor da joj u Hrvatskoj podiže novac s njezinih računa u dvije banke i da joj ga potom prosljeđuje uplaćujući ga putem financijske institucije za transfer novca.

- Istraživanjem je utvrđeno da joj je svoje bankovne kartice 37-godišnjakinja dala zajedno s PIN brojevima kako bi joj ona mogla podizati novac. Osumnjičena je krađu upravo tih kartica lažno naknadno prijavila. Sumnja se da je 40-godišnjakinja tijekom studenoga 2021. godine u više navrata s bankovnih računa oštećene podigla novac koji je u cijelosti protupravno prisvojila za sebe s unaprijed stvorenom namjerom da prevari 37-godišnjakinju koju je obmanjivala navodeći razne izlike kako bi izbjegla uplaćivanje novca te kako oštećena o tome ne bi obavijestila policiju i banke - kažu iz PU zagrebačke o osumnjičenoj, koja je izmislila događaj te zaradila dvije kaznene prijave zbog prijevare i lažnog prijavljivanja djela, a koje su proslijeđene novozagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:56