NESTRUČNO RUKOVANJE

UŽAS U IVANIĆ GRADU 'Bilo je stravično. Mladići su u plamenu istrčali van i bacali se po kanalu s vodom!'

 Goran Mehkek / CROPIX

IVANIĆ GRAD - Nestručno pretakanje zapaljive tekućine i to u neposrednoj blizini upaljene peći na kruta goriva, uzrok je stravične eksplozije koja je odjeknula u kotlovnici uz obiteljsku kuću Samira Delića(46) u petak oko 19,10 sati u Graničarskoj ulici u Sobočanima na području Kloštar Ivanića, a kojom prilikom su teške ozljede u vidu opekotina 2. i 3. stupnja zadobili vlasnikov sin Mateo(18) te njegovi prijatelji Adriano P.(19), Leon I.(18) i Hrvoje Š.(20).

U Ivanić Gradu odjeknula eksplozija: Četvero mladih ljudi je ozlijeđeno!

-Čula sam da je prizor bio strahovit. Kad je eksplozija odjeknula, mladići su u plamenu istrčali u dvorište i bacali se po kanalu uz cestu u kojem je bilo nešto vode. Pritekla im je u pomoć jedna starija susjeda koja je na njih bacala plahte i neku robu. Pretrpjeli su stravične bolove. Zapomagali su. Navodno je sin od vlasnika kuće najgore prošao. Svaka pohvala za djelatnike Hitne pomoći i policije koji su vrlo brzo došli na mjesto tragedije. Kao i za vatrogasce iz Ivanića i okolnih DVD-ova koji su se borili s vatrom. U kotlovnici je bilo nekoliko kanistara sa benzinom i pretpostavlja se da su to mladići pretakali - prokomentirala je kratko jedna od susjeda Delićevih još uvijek pod dojmom nesreće koja je zahvatila njihov kraj.

Iz Klinike za traumatologiju gdje su prevezena opečena četvorica mladića poručuju da se stanje dvojice pacijenata popravilo, dok su (pre)ostala dvojica na respiratoru od kojih jedan ima opekotine na 50 posto tijela a drugi na čak 80 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:57