CENTAR ZAGREBA

VIDEO Specijalci iz Lučkog pod punom ratnom spremom, doznajemo koga su doveli na sud!

Muškarac je pred sud dovezen u specijalnom, blindiranom vozilu - Gurki
 Marin Dešković

Specijalci iz Antiterorističke jedinice Lučko pod punom ratnom spremom, maskiranih lica i s HS-ovim automatskim puškama u rukama pojavili su se oko 13 sati u samome centru Zgrada, ispred zagrebačkoga Županijskoga suda na Zrinjevcu, privlačeći poglede znatiželjnih prolaznika.

Nakon što su dvojica specijalaca najprije došla crnim terencem te s djelatnicima suda osigurali najmanje 4 slobodna parkirna mjesta, pozvali su kolege koji su ispred suda doveli MUP-ovu blindiranu Gurku. U jednome trenutku samo su izveli jednoga muškarca s lisicama na rukama iz Gurke te ga u nekoliko koraka uveli na sud. Čitavo to vrijeme njihovi kolege su s puškama u rukama budno motrila okolinu.

Muškarac kojeg su doveli, kako smo kasnije doznali, jest Petar Ćosić zvani Šarac (52), desna ruka crnogorskoga narkobossa Darka Šarića, koji se nalazi u istražnome zatvoru od travnja prošle godine kada su ga policija i USKOK osumnjičili da je zajedno sa Šarićem, koji se nalazio u srbijanskom zatvoru, u Europu prokrijumčario 1,5 tona kokaina, kao i da su naručili ubojstvo svojega poslovnoga partnera, s kojim nisu bili zadovoljni u dalekom Ekvadoru.

image
Marin Dešković/

Ćosić je danas doveden na ročište, gdje se odlučivalo o tome da mu se istražni zatvor produlji za još dva mjeseca, nakon čega je vraćen u zatvor. Do Ćosića i Šarića, koji je iz zatvora u Beogradu skrivenim mobitelima nastavio svoj posao trgovanja kokainom, Interpol je došao rekonstruirajući njihovu komunikaciju preko famozne aplikacije SKY, a nedavno je, upravo uglavnom na temelju dokaza iz te aplikacije, USKOK protiv Ćosića i dtrugih navodnih članova njegove, odnosno Šarićeve družine, podigao optužnicu o kojoj bi uskoro trebalo odlučivati optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda.

image
Marin Dešković/

Za očekivati je da će Ćosić tražiti upravo da se poruke iz SKY-a izdvoje kao nezakoniti dokaz. Prije mjesec dana je iz Kolumbije u Hrvatsku izručen i Ćosićev nećak Manuel Vulić, koji je izbjegao uhićenje u travnju prošle godine, sklonivši se u Kolumbiju gdje je živio pod identitetom međunarodnoga policajca.

Ćosića, kao i njegovog dugogodišnjeg poslovnoga partnera i prijatelja iz mladosti Darka Šarića, međunarodne agencije za suzbijanje droge smatraju jednim od vodećih ljudi tzv. balkanskoga kartela, odnosno jednim od najvećih dobavljača kokaina za Europu.

image
Marin Dešković/
image
Marin Dešković/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:41