kovačevićev odvjetnik

‘Analize poruka su neugodne jer postoji opasnost da se i šaljive izjave protumače tendenciozno‘

Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova
Dragan Kovačević
 Damjan Tadic/Cropix

Bivši predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom.

Ovo je potpuno novi predmet zbog kojeg je tužiteljstvo zatražilo i dobilo određivanje istražnog zatvora. Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova.

Kovačevićev odvjetnik, Ivo Farčić za Dnevnik Nove TV kaže kako su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela. "To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem", rekao je.

Nadležne institucije istražuju omjer imovine i prihoda Kovačevića. To nije dio ovog postupka, objašnjava njegov odvjetnik, ali kaže kako misli da su u rujnu dokazali da nema nikakvih nesrazmjera imovine.

"Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj politike bude tamo", komentirao je na navode da je mnogo politički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj.

Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, i tvrditi da nema politike, ali nekad ga situacija demantira. "Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to apsolutno nema veze s politikom, sad sam se malo zabrinuo", izjavio je.

"Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje, gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak", objasnio je za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 10:30