STUDENT DIGI AWARDS

AUTORI APLIKACIJE 'ŠKOLA NA DLANU' Formulari, raspored, novosti u gimnaziji... sve na jednom mjestu

 
 Marijana Banko / CROPIX

Iza naziva T\’n\’D Web krije se mladi matematički i informatički dvojac - Toni Borina i Damir Numić-Meša, dva maturanta 4. g razreda matematičkog smjera Gimnazije Pula.

Uz mentorstvo profesora Nikole Vujačića izradili su web aplikaciju u sklopu projekta “Škola na dlanu”, koja je već zaživjela među pulskim gimnazijalcima. Već je naveliko koriste profesori i svi učenici škole jer im na jednostavan način daje potrebne informacije o školskom rasporedu i slobodnim učionicama. Pomoću nje se može izraditi i suglasnost. Putem SMS poruka može se izvijestiti o svemu bitnom što se događa u školi, što su izradili u suradnji s Infobipom.

‘Projekt se sastoji od četiri web stranice koje olakšavaju učenicima i profesorima svakodnevicu u školi, to su Generator suglasnosti, Interaktivni školski raspored, SMS obavijesti i Pretraživanje enciklopedija. Dakle, pomoću aplikacije se mogu izraditi suglasnosti za redovnu nastavu, za izvanškolsku ili izvannastavnu aktivnost. Tu je i interaktivni školski raspored pomoću kojeg se može pretražiti raspored po profesorima, učionicama, razredima i predmetima, a možete odabrati i pretragu rasporeda po slobodnim učionicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:46