OŠTRA ČELNICA HSP-a

'BILA BI NA GOLOM OTOKU DA SU '70-te ILI '80-te, A MILANOVIĆ NA ČELU VLADE' Ruža Tomašić

Tomašić je kazala da u Milanovićevoj vladi nema "ni 's' od sposobnih", već da tamo sjede samo podobni
Karlovac, 060413.Kandidati HDZ-a za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu gradjanima grada Karlovca predstavili su izborni program HZD-a Hrvatski glas u Europi. Sudjelovala je i Ruza Tomasic.Na slici: Ruza Tomasic u setnji Karlovcem.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX / CROPIX

SENJ - Da su ovo '70-te ili '80-te i da je Zoran Milanović predsjednik vlade, ja bi sjedila na Golom otoku, poručila je danas Ruža Tomašić , predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, u Svetom Jurju kod Senja.

"Sjedim ovdje i gledam Goli otok i zahvaljujem Bogu da ovo nisu 80-te, 70-te ili ranije. Da smo tada, a Milanović predsjednik Vlade, ja bih već tamo sjedila, vjerujte mi", izjavila je Tomašić na konferenciji za novinare održanoj nakon izbornog zbora za županijsko vijeće HSP AS ličko-senjske županije i 11. sjednice Predsjedništva stranke. Tom je prilikom predstavljen novi čelnik stranačke županijske organizacije Željko Nekić.

Milanoviću je predložila i zamolila ga da, ako mu je doista stalo do hrvatskih građana, oformi tehničku vladu, ističući da u njegovoj vladi nema "ni 's' od sposobnih", već da tamo sjede samo podobni.

'NE ŽELIM DA MI SE DIJETE UDA ZA SRBINA! DI JE TU PROBLEM?' Svađa Pupovca i Tomašić

Ocijenila je kako je dosta bilo političara u vladi jer su se pokazali nesposobnima. "Ne možete ako ste super pekar sutra biti uspješan mesar. Kako se u Dalmaciji kaže, dajte dite materi", rekla je, naglasivši da Hrvatskoj treba vlada znanja i eksperata koji će se lako dogovoriti o gospodarstvu i drugim pitanjima.

Tomašić je preporučila političarima da konačno obuzdaju svoj ego, na dobrobit svih građana.

Premijera je zamolila i da tehničku vladu oformi kako bi građani mogli imati život dostojan čovjeka. "Kleo se u demoraciju, rad, red, u bolji život svih nas, pa neka izvoli i konačno radi ono za što se predstavljao u predizbornoj kampanji", poručila je Tomašić.

Milanoviću je zamjerila da je Plan 21, na temelju kojega je dobio izbore najavljujući građanima bolji život, sveo na "ćakulonu koja ne sluša što se govori nego prenosi ono kako bi on želio da se govori".

"Dakle, promašeno zanimanje. Možda bi mu bilo bolje da se bavi nekakvom ćakulonom, da proriče sudbinu. Nažalost, on je naš premijer, narod ga je birao", istaknula je Tomašić.

'NEMA TOG POLITIČARA KOJI MOŽE IZVUĆI HRVATSKU IZ OVE SITUACIJE!' Tomašić u 'Nedjeljom u 2'

Dodala je da podupire demokraciju, ali i naglasila kako je došlo vrijeme da narod progleda. "Nemoj slušat što tko govori nego što tko radi - znači od njegovog posla nikakve koristi za Hrvatsku i građane", zaključila je predsjednica HSP AS.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić rekao je da će stranka na lokalne izbore izaći na razini svih županija, gotovo u svim jedinicama, te izrazio uvjerenje da će po broju mandata biti među četiri do pet vodećih stranaka

HSP AS, naglasio je, želi raditi na dobrobit zajednice i smijeniti "nesposobnu, antihrvatsku i antikršćansku vlast". Za prvu polovicu lipnja najavio je svepravaški sabor na Korčuli.

Željko Nekić, novi čelnik ličko-senjske stranačke organizacije, najavio je da će stranka u Senju izaći samostalno, a dopredsjednik stranke Ivan Kirin da očekuju dobar rezultat u cijeloj Hrvatskoj.

Zamjenik predsjednice stranke Ivan Tepeš ocijenio je da su izbori za Europski parlament bili pokazatelj loše politike Kukuriku koalicije "na čelu s nesposobnim Milanovićem kojemu su u nedostatku rješenja za gospodarski oporavak, puna usta R. Tomašić.".

"Jučer je eksplicitno povezao njeno ime s bezakonjem, što je nama nedopustivo", ocijenio je i dodao da bezakonjem smatra ono što Milanović radi godinu i pol.

Tepeš je istaknuo da se HSP AS neće baviti "brojenjem crnih košulja ili krvnih zrnaca", što bi, tvrdi, Milanović želio, nego da će nuditi gospodarska rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:04