SVETA OGRADA

Biškupićeva vila opasana kamenom za katedralu. Biškupić: Ta ograda nije moja, nego mojeg šogora

 CROPIX

ZAGREB - Zidine koje omeđuju vrapčansko imanje Bože Biškupića , bivšeg ministra kulture, napravljene su od skupog i rijetkog kamena bizeka, koji se iz kamenoloma na Medvednici posljednji put vadio samo za potrebe obnove zagrebačke katedrale, ustvrdio je za Jutarnji list stručnjak geolog.

Posjed na Debanićevu brijegu koji je u suvlasništvu bivšeg HDZ-ova ministra, njegove supruge Ljerke Tomljenović-Biškupić i njezina brata Željka Tomljenovića, bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova u vrijeme dok je tu funkciju obnašao Ivan Jarnjak, rasprostire se na oko 14.000 četvornih metara, a opasan je kamenom ogradom dugom 200-tinjak metara i visokom najmanje dva i pol metra.

Ostatak posjeda

Na posjedu su, osim Biškupićeve kuće u kojoj je smještena i galerija s njegovom vrijednom umjetničkom kolekcijom , još tri stambena zdanja. Zidine, procijenio je stručnjak geolog, nisu starije od 15-ak godina.

Od Biškupića, međutim, nismo uspjeli doznati kad su zidine oko njegova imanja podignute te gdje je i kako nabavio taj raritetni kamen jer bivši ministar kulture tvrdi da ograda nije njegova.

- Ograda nije moja. Moja su samo željezna vrata što se nalaze na parceli koja je u vlasništvu mene i moje supruge. Moja parcela završava s tim vratima, što se može vidjeti i uvidom u gruntovnicu. Ne znam tko je donosio taj kamen i odakle je, stvarno ne znam.

Nisam gradio zidine niti nabavljao kamen, pa ne znam ni kad je sve to sagrađeno. Znam samo da tog kamena ima po cijelom gradu - izjavio je Biškupić.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:09