AFERA JANAF

Božinović o probijanju mjera: ‘Naravno da to nije dobro. U tijeku su izvidi DORH-a i policije‘

Kada se nakon nekoliko mjeseci dođe do dokaza, to znači da je posao odrađen prema zakonu - uz očuvanje tajnosti izvida, kaže Božinović
Davor Božinović
 Robert Fajt/Cropix

Nakon svečanosti koja je održana povodom Dana policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na curenje mjera u policijskoj akciji Janaf.

- Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kada budu imali neke rezultate, rekao je Božinović i dodao da takva kriminalistička istraživanja uvijek dugo traju. Kada se nakon nekoliko mjeseci dođe do dokaza, to znači da je posao odrađen kvalitetno i prema zakonu - uz očuvanje tajnosti izvida, ističe Božinović, prenosi N1.

- DORH i policija i policija provode izvide. Oni su ti koji na tome rade i obavijestit će javnost o rezultatima tih izvida. Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti MUP-u i policiji. Zahvaljujem mu na komunikaciji s policijom, dodao je ministar u odgovoru na zahtjev Nikše Vukasa, koji je tražio da Božinović objasni zašto informacije cure, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:50