SMRT ZBOG SALMONELE

BRAĆA PIVAC NAKON OTKRIĆA JUTARNJEG O REZULTATIMA OBDUKCIJE PREMINULOG DJEČAKA 'Očekujemo službeno izvješće, obitelji dječaka smo na dispoziciji'

Ilustracija
 Hanza Media

Iz Mesne industrije Braća Pivac u četvrtak navečer su odaslali priopćenje kojim reagiraju na informaciju o rezultatima obdukcije na tijelu tragično preminulog dječaka iz Bregane kojom je utvrđeno, kako je prvi izvijestio Jutarnji list, da je petogodišnjak preminuo od salmoneloze kojom se zarazio konzumirajući jaja kupljena na akciji u Kauflandu, a koja je u Hrvatsku iz Poljske uvezla Mesna industrija braća Pivac.

- Nakon medijskih napisa objavljenih večeras u vezi tragične smrti pok. Mirka Vidovića, obavještavamo vas da do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakvu službenu obavijest nadležnih tijela niti smo upoznati sa službenim rezultatima odnosno nalazom obdukcije, naveli su u priopćenju i dodali da su u stalnom kontaktu s nadležnim službama i punomoćnicom obitelji Vidović, s kojom su zadnji kontakt imali u četvrtak.

- Punomoćnica obitelji izvijestila nas je da još nije zaprimila nikakvu službenu informaciju o nalazu obdukcije, navode u Pivcu.

- Mesna industrija Braća Pivac izražava duboko žaljenje u vezi tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane te smo i dalje uz istinski pijetet na dispoziciji punomoćnici obitelji. Dok nalaz obdukcije ne bude poznat, naša postupanja ćemo voditi isključivo prema uputama nadležnih institucija te svi budući koraci bit će u dogovoru i prema uputama istih, navodi se dalje u priopćenju.

- U kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te kada nam budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, odmah ćemo izvijestiti odgovornog proizvođača o istima. Budući da se prodaja proizvoda ovog proizvođača odvija na jedinstvenom EU tržištu, dužnost nam je dostaviti proizvođaču kompletnu dokumentaciju i saznanja kojima ćemo raspolagati, a koju proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja, stoji još u priopćenju Mesne industrije braća Pivac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2021 09:34