MINISTRICA TURIZMA

Brnjac: Našim ugostiteljima će biti omogućeno sve ono čime se bave, ali uz poštivanje svih mjera

‘Prije par tjedana kakva je bila situacija, svi su govorili ‘brzo zatvaranje’. Išlo se u postupno zatvaranje i bila je to dobra odluka‘
Nikolina Brnjac
 Darko Tomas/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostovala je u programu N1 televizije te govorila o popuštanju epidemioloških mjera.

“Prije samo nekoliko tjedana kakva je bila situacija, svi su govorili ‘brzo zatvaranje’. Išlo se u postupno zatvaranje i bila je to dobra odluka. Možemo reći da još uvijek imamo jedan od najliberalnijih modela mjera u EU”, kazala je ministrica.

Nekoliko puta je ponovila da se svi moraju pridržavati mjera koje ostaju na snazi: “Jer, mjere su i dovele do ovakve relaksacije kao sad.”

Rekla je da smatra da su ugostitelji zadovoljni ovim “pozitivnim pomakom”. Dosadašnje mjere, kazala je, jasno je da su bile opravdane.

“Išlo se za time da se što više smanje kontakti. Smanjivanje kontakata dovelo je do smanjenja brojeva zaraženih. Nemojmo zaboraviti što se dogodilo u Portugalu koji je za vrijeme novogodišnjeg dočeka popustio i sad ima izuzetno lošu situaciju.”

“Najvažnije nam je očuvanje ljudskih života”, dodala je u tom dijelu razgovora.

Brnjac je rekla da će detalje uvjeta pod kojim se otvaraju određeni objekti, biti poznati sutra, nakon obraćanja Stožera javnosti. Rekla je i to da će se sigurno voditi računa o tome da se ne bi događalo da se unutar kladionica ili casina poslužuje piće ili hrana, što restorani i kafići ne smiju:

“Našim ugostiteljima će biti omogućeno sve ono čime se bave, ali uz poštivanje svih mjera.”

Objašnjavajući projekt “Siguran boravak u Hrvatskoj”, odnosno “Safe stay” i razradu sigurnosnih protokola za narednu turističku sezonu kako bi se Hrvatsku moglo promovirati kao sigurnu destinaciju, rekla je: “Cijelo vrijeme to naglašavamo, važno je uz cjepivo pridržavati se svih onih mjera koji su nam prošle godine pomogle da budemo sigurna destinacija i da to budemo i sada”, kazala je Brnjac za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:30