HAJDAŠ DONČIĆ U DEBATI

‘Budimo iskreni, očekivali smo da će Ustavni sud to napraviti Milanoviću, ali... Jedna stvar nas je iznenadila‘

Hajdaš Dončić se posebno osvrnuo na rad Ustavnog suda RH koji je odlučivao o tome može li Zoran Milanović biti kandidat na izborima

Siniša Hajdaš Dončić

 Screenshot JL

U debati Jutarnjeg lista u kojoj su danas, uz moderiranje našeg političkog novinara Gorana Penića, sudjelovali HDZ-ov Nikola Mažar, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, Mostov Nino Raspudić, Gordan Bosanac iz stranke Možemo te Mario Radić ispred Domovinskog pokreta, Hajdaš Dončić se posebno osvrnuo na rad Ustavnog suda RH koji je odlučivao o tome može li Zoran Milanović biti kandidat na izborima.

Potpredsjednik SDP-a tvrdi da je Ustavni sud politički kadroviran.

- Imate četiri suca koja uopće nisu htjela sudjelovati u tome. Dakle, nije to jednoglasna odluka Ustavnog suda. Ustavni sud je ionako politički kadroviran, budimo realni, iskreno pričamo, nećemo u rukavicama, rekao je Hajdaš Dončić.

Kazao je da su očekivali takvu odluku.

- Ustavni sud je politički kadroviran i naravno da smo očekivali takvo glasanje u tom trenutku. Ali ima jedan upgrade. Ok prema Milanoviću, ali ovo je bio udar na SDP kao političku stranku. E, to nismo očekivali, dodao je.

Rekao je i u kojem bi im slučaju bilo lakše.

- Percepcijski i kod vođenja kampanje, nama bi bilo lakše da je Milanović dao ostavku. Ali, nije ju dao iz razloga kojeg je jasno artikulirao, zaključio je Hajdaš Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 21:22