SLUŽBE ZAKAZALE

Centar tvrdi da nisu znali za zapuštenog 60-godišnjaka, no evo dva dokaza da to baš i nije istina

Iz Centra su danas odgovorili da će nastaviti pružati skrb potrebitom gospodinu kojemu, tvrde oni, nije imenovan skrbnik

Zapušteni muškarac

 Jutarnji List/

Nakon što su Jutarnji i neki drugi mediji prenijeli šokantnu priču o zanemarenom šezdesetogodišnjaku u Zagrebu, nesretni sugrađanin sinoć je napokon prevezen u Psihijatrijsku bolnicu na zagrebačkom Jankomiru. O slučaju se tek danas, na naš jučerašnji upit, oglasio Centar za socijalnu skrb.

- U svezi upita koji ste postavili ovom Centru, a koji se odnosi na teške i neprimjerene uvjete života gospodina iz Zagreba, navodimo kako do trenutka obavijesti medija i građana imenovani nije bio korisnik centra za socijalnu skrb niti smo imali saznanja o potrebi postupanja u odnosu na njega - napisali su nam iz Centra.

Dakle, iz Centra tvrde da nisu znali za slučaj. Najmanje dvije stvari upućuju da je socijalna skrb ipak ranije morala imati informacije o ovom bespomoćnom gospodinu.

Prvo, jednom susjedu koji je prije dva dana kontaktirao Centar za socijalnu skrb Susedgrad (Vrapče) odgovorili su - tvrdi on u razgovoru za Jutarnji - da su nemoćni dok god je "gospodin upisan kao korisnik socijalne skrbi u kvartu u kojem je ranije stanovao".

Rekli su mi da ne mogu postupati dok je upisan na drugom mjestu i savjetovali mi da ga stavim u svoj auto i prevezem u bolnicu - prepričao nam je taj susjed koji tvrdi da su mu dali čak i broj socijalne radnice koja je već neko vrijeme zadužena za ovog nesretnog čovjeka.

Drugo, Jutarnji je još jučer kontaktirao tu gospođu koju susjed navodi kao odgovornu socijalnu radnicu čiji broj ima i kojoj su se susjedi navodno već bili obraćali.

Javila nam se na telefon (ime poznato redakciji) i odgovorila doslovno ovo: "Socijalna radnica čiji je to slučaj je na godišnjem, ja vam ništa ne mogu reći". Nismo joj stigli postaviti dodatno pitanje.

Iz Centra su danas odgovorili da će nastaviti pružati skrb potrebitom gospodinu kojemu, tvrde oni, nije imenovan skrbnik.

Napisali su nam da im je on rekao kako je u tešku životnu situaciju došao prije svega zbog "iskorištavanja od strane treće osobe". Ta su saznanja, pišu danas u odgovoru, oni proslijedili Policijskoj postaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:30