ZARAŽENI HDZ-ovac

‘Da, bio sam na zabavi, ali ondje ministre nisam vidio. Za to postoji jednostavan razlog‘

U Županji je gradonačelnik organizirao druženje za 500 osoba na koje su došli i ministri Marić, Aladrović i Banožić
Damir Dekanić
 Vlado Kos/Cropix

Damir Dekanić, voditelj Uprave podružnice Hrvatskih šuma u Vinkovcima i načelnik Općine Andrijaševci jedna je od sedam novozaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, što nam je i sam potvrdio u telefonskom razgovoru.

Javio se na naš poziv nakon što je u medijima objavljeno kako je prošloga petka bio na zabavi u Lovačkoj kući kod Županje koju je organizirao Davor Miličević, gradonačelnik Županje, gdje se navodno okupilo nekoliko stotina osoba, uglavnom HDZ-ovaca i na kojoj su bila i trojica HDZ-ovih ministara i njihovih kandidata na izborima u V. izbornoj jedinici Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić. Navodno je tamo bio i Vladimir Šeks.

- Ne mogu poreći da sam bio tamo, ali moram demantirati da sam se u Lovačkoj kući susreo s ministrima. Tamo ih nisam vidio niti se susreo s njima, a za to postoji jednostavan razlog. Naime, riječ je o druženju koje je trajalo praktički cijeli dan i na kojem sam ja bio nešto iza podneva zadržavši se oko sat vremena. Važno je istaknuti i da se sve odvijalo u dvorištu Lovačke kuće, dakle na otvorenom i niti u jednom trenutku tamo nije u isto vrijeme bilo 500 osoba, jer je događaj trajao nekoliko sati. To vam je kao da kažete da je u nekom autobusu bilo 500 ljudi. Možda, ali tijekom cijeloga dana. Uglavnom, sjedio sam s nekolicinom ljudi za istim stolom i svi smo se držali propisanih mjera u skladu s okolnostima - kazao je Dekanić o tom petku.

Što se tiče okolnosti njegove zaraze kazao nam je da je za nju doznao prije dva dana, konkretno u utorak navečer.

- Prošloga tjedna, dakle u srijedu 24.6. bio sam na jednom poslovnom sastanku u Požegi, a onda sam šest dana poslije, u utorak 30.6. navečer obaviješten da je jedna osoba koja je bila na tom sastanku pozitivna na Covid-19. Želim naglasiti da u tih šest dana nisam imao nikakve simptome, kao što ih nemam ni sada. U srijedu ujutro otišao sam na testiranje, a navečer su mi javili da sam pozitivan. Uredno sam prijavio epidemiolozima sve svoje kontakte kako su tražili za zadnja tri dana i sada sam s obitelji kod kuće. Dakle, u ovoj priči ja sam žrtva, jer sam zaražen, moja je obitelj u potencijalnoj opasnosti, ali to neke ne zanima, nego senzacionalistički udaraju po tome gdje sam i s kim sam bio. To je strašno - poručio je Dekanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:21