ZA SVE MU KRIVI ENGLEZI

Davor Domazet Lošo: Prestat će me progoniti kada pristanemo na 4. Jugoslaviju

Bivši vojni obavještajac, admiral u mirovini i poklonik teorija zavjere sazvao je 'presicu' nakon što je Ministarstvo pravosuđa potvrdilo da haški istražitelji protiv njega vode izvide
 Ivo Ravlić / CROPIX

ZAGREB - Kraj trakavice s mojim progonom i okrivljavanjem Hrvatske za početak rata će biti kada hrvatska politika pristane na stvaranje četvrte Jugoslavije, jer građani na to neće pristati - poručio je bivši vojni obavještajac, admiral u mirovini i poklonik teorija zavjere Davor Domazet Lošo, nakon što je Ministarstvo pravosuđa potvrdilo da haški istražitelji protiv njega vode izvide.

- Poručio bih Ministarstvu da pozove Richarda Herricka, vojnog atašea u Hrvatskoj u razdoblju od kolovoza 1992. do kolovoza 1995., koji je bio, i još je uvijek spreman doći u Hrvatsku i dati iskaz hrvatskim istražnim tijelima u vezi moje uloge u bitci kod Medačkog džepa. Nitko ga nije pozvao, niti neće, jer im to nije u interesu. Neka pitaju i gdje su Kanađani pokopali 200 Hrvata nakon bitke u Medačkom džepu, za što su poslije dobili odlikovanja - predložio je Lošo na konferenciji za novinare na kojoj je bio i njegov odvjetnik Branko Šerić.

- Krajem 2002. godine je Davor Domazet bio u svojstvu osumnjičenika i nije bilo nikakvih problema, sve dok haški istražitelji nisu počeli postavljati bizarna pitanja, nakon čega smo prekinuli obranu. Jedno od takvih pitanja je bilo i gdje je točno Davor Domazet popio čašu vode na putu od Zagreba do Medačkog džepa - rekao je Šerić, te dodao da to što je Ministarstvo pravosuđa reklo da se vode izvidi nije ništa drugo nego ono što su 2002. godine radili haški istražitelji.

Kaže da Haag sada pregledava iste one dokumente koje su pregledavali tada, zboge čega optužnica protiv Loše neće biti podignuta.

Lošo je za “ponovne sustavne napade” na njega, Vladimira Šeksa, ali i hrvatskih branitelja, okrivio Veliku Britaniju kao tvorca ideje o novoj Jugoslaviji, o čemu je pisao u svojoj knjizi, te Amnesty Interantional kao izvršioca te ideje.

- Očito im ne ide prema planu, pa sada moraju naći novi izgovor da Hrvatska ne zatvori poglavlje o pravosuđu. Očekujem i da me Englesko društvo za zaštitu životinja prozove za masovno umiranje ptica i rakova - zaključio je Davor Domazet Lošo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:58