Čitatelji Jutarnjeg lista u velikoj inspekciji prehrane u hrvatskim bolnicama

Dijagnoza: nije problem u novcu već čestom nemaru prema bolesnicima

U proteklih nekoliko dana na mail redakcije stigle su stotine fotografija

Samo kuhar zna što je u jelo stavio, juha okusa vode u kojoj se kuhalo prljavo rublje, jela sa začinom zagorenosti, miksana masa neprepoznatljivog povrća, ustajala salata, reciklirane namirnice od dan prije - to su samo neki od komentara naših čitatelja na bolničku hranu diljem zemlje.

Ocjena: čista dvojka!

U sklopu velike akcije inspekcije prehrane u bolnicama, koju je pokrenuo Jutarnji list, proteklih dana dobili smo stotine fotografija i komentara čitatelja. “Ocjena od 1 do 5 je čista dvojka! Umrit nećeš, al’ si na rubu”, ustvrdio je naš čitatelj iz Biograda, komentirajući tamošnju hranu.

Pogledajte galeriju fotografija čitatelja

Požalile su se i trudnice i rodilje sa Svetog Duha u Zagrebu, od kojih su neke i mjesecima morale ležati na odjelima čuvajući trudnoću. Napisale su nam da su nerijetko ostajale gladne te da je hrana u potpunosti neprihvatljiva i nedovoljna kako za trudnice tako i za mlade majke i dojilje. “Danima smo dobivale ista jela, ‘miješano’ povrće, samo danas kuhano, a sutra ‘pečeno’... i tako iz dana u dan.

Pohvale Rebru i Dubravi

Sva sreća pa smo imale dućan u blizini”, ističu pacijentice sa Svetog Duha. Osim nerijetko loše kvalitete hrane i skromnih menija, bolesnici se najviše žale i na to kako je hrana servirana. Ponekad dobiju obrok bez pribora za jelo, a nerijetko se dogodi da hranu dobiju u neopranom posuđu. Odličan primjer kako i skromno jelo može biti lijepo i pristojno servirano poslala nam je čitateljica iz njemačke bolnice. Iako se doručak, kao u većini naših bolnica, sastoji tek od paštete, maslaca ili kriške salame te toplog napitka, može biti itekako primamljiv. Bilo je, dakako, i pohvala bolničkim kuhinjama, posebice za Rebro, Dubravu, ali i bolnicu Magdalena u Krapinskim Toplicama. Jedna je pacijentica pohvalila i varaždinsku bolnicu gdje je uživala u vegetarijanskim obrocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 23:13