DETALJI NESTANKA

Dječačić je sam stajao na Aleji Bologne: Roditelji izvan sebe, ali tri sata nitko nije pitao za njega

Dječakova obitelj je iz Zagreba, ali ne iz dijela grada u kojem je dječak pronađen

Aleja Bologne u Zagrebu (ilustracija)

 Arhiva CROPIX

U Hrvatskom zavodu za socijalnu skrb u Susedgradu nalazi se policija koja utvrđuje sve okolnosti oko slučaja dječaka od 5 godina koji je pronađen sam, bez roditelja, na području Vrapča prije nekoliko sati.

Kako nam je potvrđeno, roditelji su došli po dječaka. Kako neslužbeno saznajemo, riječ je o dječaku s određenim teškoćama u razvoju s kojim se teško sporazumjeti, a koji nije bio namjerno ostavljen već je odlutao, i to od roditelja, a ne iz vrtića ili neke druge odgojno-obrazovne ustanove. Dječakova obitelj je iz Zagreba, ali ne iz dijela grada u kojem je dječak pronađen.

Podsjetimo, zagrebačka policija je prije nekoliko sati uputila apel i zatražila od građana da se jave ako išta znaju o pronađenom mališanu. Policija je dobila dojavu građana oko 11.35 sati na telefon 192 kako na početku Aleje Bologna sam samcat stoji jedan mališan vrtićke dobi od oko pet godina.

U vrijeme pronalaska dječačić je bio odjeven u kratke hlače, potkošulju i tenisice, a s obzirom na to da je vrijeme u Zagrebu zahladnjelo te kiši, svakako je bio neprikladno obučen za trenutnu vremensku situaciju.

Dodatni problem je bio što dječak govori vrlo malo i nerazgovijetno.

Zahvaljujući građanima koji su promptno reagirali, dječak je sklonjen s ulice te ga je zbrinula socijalna služba.

Nakon što se u javnom prostoru zakotrljala vijest o pronađenom djetetu u prostorije Centra za socijalnu skrb došli su djetetovi roditelji. Neslužbeno doznajemo da su bili izvan sebe.

Iduća na potezu je policija koja s njima trenutno obavlja razgovor i utvrđuje identitete. Osim što se trebaju utvrditi i sve okolnosti nestanka dječaka odnosno njegova odlaska iz sigurna okruženja na ulicu, sve prikupljene informacije zajedno sa zdravstvenim stanjem djeteta biti će detaljno izvagane kako bi se donijela i finalna odluka postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Obično se u takvim slučajevima pregledavaju i nadzorne kamere na lokaciji na kojoj je dijete pronađeno, a potom i one u okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao tijek njegova kretanja.

Kako god bilo, do objave ove informacije s odmakom od tri sata od pronalaska, ama baš nitko nije okrenuo broj policije i zavapio: ‘Nestao je dijete, pomozite!‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:07